Medi ambient

Vila celebra l'acord del COP21 i garanteix que Catalunya el complirà tal com ha fet amb el de Kyoto

El conseller de Territori i Sostenibilitat destaca que el document aprovat a París reforça el paper dels territoris com a actors estratègics per limitar l'escalfament global

Afirma que “Catalunya vol liderar les polítiques climàtiques del sud d'Europa”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha celebrat l'acord assolit aquest dissabte a la conferència del canvi climàtic de París (COP21) per limitar l'escalfament global. A més, ha destacat que per primera vegada es reforça “el paper dels governs locals i subnacionals” en les “polítiques per mitigar el canvi climàtic”.

En un comunicat difós aquest vespre, el titular de Territori i Sostenibilitat ha valorat de “forma positiva” el document aprovat pels 195 països participants a la COP21. Segons ell, el text “pot ser considerat un nou règim climàtic global inclusiu, amb el grau més realista d'ambició que es podia consensuar tenint en compte les enormes diversitats polítiques, econòmiques, socials i culturals dels participants”.

“Les conclusions de la cimera de París donen pas a una nova era per a un futur resilient i amb un ús baix en carboni que ha de ser implementat ràpidament i sense excuses”, ha sentenciat.

Liderar les polítiques climàtiques al sud d'Europa

Vila ha volgut posar de manifest que amb aquest acord per primera vegada es “reforça el paper que els governs locals i subnacionals han de seguir jugant en les polítiques de mitigació del canvi climàtic”. Al seu parer, això posiciona Catalunya com un actor estratègic de futur per assolir els objectius de l'acord”.

“No hi pot haver resultats globals sense estratègies regionals i locals i ens felicitem que així consti aquest reconeixement en el document final perquè era una de les fites que ha perseguit la delegació catalana durant aquests dies a París”, ha subratllat.

El conseller ha assegurat que “Catalunya vol liderar les polítiques climàtiques del sud d'Europa”. En aquest context, ha posat com a exemple la nova Llei del canvi climàtic, que una vegada sigui ratificada pel Parlament, serà la primera d'aquestes característiques al sud del continent.

“Som un dels països més actius i pioners en l'adopció d'objectius voluntaris i responsables i disposem dels mecanismes per abordar de forma integral el canvi climàtic”, ha afirmat.

De fet, ha recordat que “Catalunya ja ha complert amb el protocol de Kyoto que va entrar en vigor l'any 2005”. “I ara tenim la voluntat i les eines per complir els acords de París”, ha reblat. El comunicat assenyala que les emissions de gasos d'efecte hivernacle s'han reduït un 30% a Catalunya en el període 2005-2013 i actualment es troben a nivells de l'any 1992, amb 42,7 milions de CO2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona