Medi ambient

Desesperació a Ramaderia Pifarré amb 3 vedells morts

La granja acumula ja dos cadàvers sense poder-los retirar per la negativa del veí a obrir l'únic accés viable

Agricultura i la Paeria busquen solucions mentre l'explotació té cinc animals més en perill

Ramaderia Pifarré està cada vegada en una situació més desesperada, donat que ja suma tres vedells morts en deu dies. La causa de les defuncions és la precària alimentació dels primers dies, provocada pel bloqueig del camí, que és el seu principal accés, al qual el veí sotmet la granja.

Els cadàvers del vedell mort fa una setmana i el que va ser baixa dimecres a la nit encara no han pogut ser retirats perquè el veí, Jose Luis Plaza, alcalde de Barbens i propietari de l'empresa titular de la finca veïna, Plagar Serveis Socials, ho veta.

La granja incompleix ara involuntàriament la normativa pel fet de tenir un vedell mort, però no té manera de retirar l'animal i ja n'ha informat des d'un principi la Guàrdia Urbana, la Paeria i el Departament d'Agricultura.

La situació és greu perquè els cadàvers poden generar epidèmies i malalties a la resta del bestiar i, fins i tot, provocar altres alertes sanitàries a l'Horta i a Lleida.

La família Plaza argumenta, segons els Pifarré, que els camions pesen menys de 15.000 quilos i poden passar per un camí alternatiu propietat d'Adif, però la Paeria ho descarta perquè els camions de gran tonatge no poden maniobrar i perquè pesen més de 15.000 quilos. El veí també incompleix l'acord al qual va arribar amb la Paeria per obrir tres hores a la setmana la tanca. Ni a la Guàrdia Urbana ha atès quan se li ha demanat obrir el pas per a la retirada dels cadàvers. “Només són cinc minuts els que necessitem per treure els animals. Ja parlarem del camí, però ara hi ha una emergència”, segons Joan Pifarré, portaveu de la granja. Mai havien perdut tres animals en tan poc temps i ara temen per cinc vedells més que estan malalts i uns altres 20 que, en més bon estat, segueixen un tractament veterinari. Mentrestant, continuen abastint la granja amb tractors i remolcs i fent molts viatges pel camí alternatiu.

El vial principal, un camí centenari però no registrat al cadastre, està situat dins la propietat del veí i aquest ha optat per barrar el pas a tothom. El cas és als jutjats, mentre la Paeria busca solucions alternatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia