Medi ambient

Un 4,2% més de famílies utilitzen la deixalleria de Girona

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, ahir al matí es va fer una visita guiada

Un total de 1.734 famílies de Girona han anat el darrer any a la deixalleria municipal a deixar els residus voluminosos i les fraccions”, xifra que representa un increment del 4,2% respecte als veïns que ho van fer el 2014. El regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va donar a conèixer ahir aquestes dades amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra fins diumenge de la setmana vinent i que ahir va consistir en una visita guiada a la deixalleria adreçada a adults, joves i infants acompanyats. Segons Ribas, aquesta setmana comporta l'anàlisi de dues qüestions molt importants: d'una banda, que la deixalleria “és un element fonamental per a la nostra ciutat” i, d'una altra banda, que el “ciutadà de Girona ha d'entendre que, si realment vol una ciutat neta, ha d'anar a la deixalleria” i no deixar els objectes voluminosos al carrer.

Pel que fa a les deixalles que s'acumulen fora dels contenidors, Ribas va assegurar ahir també que actualment Girona té tres punts conflictius. Un d'aquests és Campdorà: “Perquè tenim un poble veí [Celrà] que ha instaurat el porta a porta i a vegades els ciutadans deixen les escombraries al primer contenidor que troben, que resulta que és el de Girona.” “Haurem de comunicar a Celrà que ens trobem amb aquest fet”, assegura. Els altres punts negres són Sant Narcís i Santa Eugènia, “on la gent tendeix a deixar les bosses fora dels contenidors i fins i tot fora de les papereres”. És per això que Ribas
no descarta que l'experiència que s'ha implantat al Barri Vell de controlar les bosses per identificar qui les deixa on no toca s'ampliï a tots aquests punts.

LA XIFRA

1.734
famílies
de Girona han anat a la deixalleria de Mas Xirgu per deixar els residus voluminosos i les fraccions.

Els residus eliminats s'incrementen

La deixalleria de Girona ha incrementat enguany un 16% el total de quilos recollits, respecte al 2014. Les runes, amb 1,5 milions de quilos (un 14% més que l'any passat), i els mobles i residus voluminosos, amb 728.620 (un 17% més), són els que més. En canvi, el volum de piles que s'ha fet arribar a la deixalleria ha baixat un 41% i el d'olis vegetals, un 10%. Destaquen els mobles que s'han recollit al carrer, amb un 16% més d'increment respecte al 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona