Medi ambient

Nou tram de la Ruta del Ter pel marge esquerre

El nou recorregut millora la seguretat i la connectivitat dels usuaris ara que poden evitar trepitjar l'asfalt

Els usuaris de la Ruta del Ter podran evitar a partir d'ara trepitjar l'asfalt de la carretera C-633 per accedir-hi des de la zona de Sobrànigues al municipi de Sant Jordi Desvalls i Colomers, un tram que fins ara només es podia fer des del tram dret del riu Ter. La connexió dóna continuïtat natural al sender que connecta a través de 200 quilòmetres el naixement del riu a Ulldeter fins a la gola. Les feines han consistit en una desbrossada de vegetació, la compactació del ferm del camí, la formació d'un talús per reforçar els marges i protegir el camí i la construcció d'una estacada d'uns 16 metres de llargària.

El cost dels treballs ha estat de 42.108 euros i el finançament s'ha trobat en aportacions del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) amb 7.005 euros, la Diputació de Girona, amb 20.000 euros, i els ajuntaments de Colomers i Sant Jordi Desvalls, amb 4.000 euros cadascun. També hi ha hagut diners aportats per la Fundació Agbar i fons propis del Consorci del Ter.

La Ruta del Ter té poc més de 200 quilòmetres i uneix dos pols d'atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu i que travessa cinc comarques del país. “La millora de la connectivitat era una obra que feia falta”, va afirmar ahir durant la seva inauguració el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca, que, d'altra banda, va remarcar la millora de seguretat i senyalització.

Tant l'alcalde de Colomers, Josep Manuel López Gifreu, com el de Sant Jordi Desvalls, Josep Aulet, celebraven l'obertura d'aquest nou tram. López Gifreu afirmava que “ajuda a continuar donant valor al riu i a tot el que l'envolta, un objectiu que figura com a senya d'identitat de Colomers”. D'altra banda, Aulet va lloar la feina del Consorci del Ter: “El país està de sort –assegura– amb la feina de formigueta que fa el Consorci del Ter, que ajuda a atraure turisme.”

El diputat delegat del Consorci de Vies Verdes de la Diputació, Albert Gómez, va remarcar la “bona feina del Consorci per aprofitar el patrimoni cultural i el paper de la Diputació a l'hora de vertebrar el territori”. A més, va posar de relleu que d'iniciatives de col·laboració entre institucions com aquesta “poden néixer sinergies que permetin aprofundir en la col·laboració entre els dos consorcis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona