Medi ambient

El pantà de Susqueda serà navegable per a barques de motor, caiacs i bots de rem

D'acord amb l'ACA, els municipis de l'àmbit i les institucions defineixen els usos del riu Ter a la comarca

Els pobles potenciaran l'ús turístic de l'entorn

El pantà de Susqueda serà navegable a mitjà termini i s'hi podran veure embarcacions de vela, bots de rem, barques de motor elèctric i caiacs. És una de les possibilitats que permet el nou marc normatiu de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), i que els pobles del Ter Brugent volen explotar.

L'ACA va aprovar el 27 de març del 2015 el nou pla d'usos sobre serveis i activitats de lleure dels embassaments de les conques internes de Catalunya, que els ens i les agrupacions d'ens locals han de desenvolupar. La norma permet fer compatibles les funcions dels embassaments i dels rius amb les activitats turístiques, garantint la seguretat de les persones i que no hi hagi espècies animals invasores.

A Sant Martí Sacalm (Susqueda) ahir hi va haver una reunió de treball per embastar el pla d'usos del riu Ter. Segons informa el Consorci del Ter Brugent, els assistents a la reunió van acordar definir primer els usos a la Selva, que inclou Susqueda, l'embassament d'El Pasteral, Anglès i el pont de Bonmatí.

“Pressió de Susqueda”

L'alcalde de Susqueda, Joan Mercader (ERC), va ser l'amfitrió de la trobada, en què van ser el president del Consorci del Ter, Ponç Feliu i Quim Roca, respectivament, i el conseller comarcal de Turisme, Quim Vivas. Mercader reconeix que a Susqueda –el poble més petit de la comarca (uns 100 habitants)– ja fa temps que havien volgut ampliar les activitats d'esbarjo. “Ho vam començar a demanar nosaltres sols, però des de l'ACA ens va dir que hi havia altres casos. A Susqueda havíem fet pressió”, diu Mercader, reelegit al maig i que plegarà el 2017. El batlle diu que també podria haver-hi una zona d'esbarjo per fer-hi pícnic.

El pantà també és als municipis de Sant Hilari –un 20% de làmina d'aigua– i d'Osor (la paret de la presa). L'alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries), reconeix que el pantà és a prop de l'antic poble de Querós, lluny del centre de la vila. Veu bé que hi hagi un pla d'usos del riu Ter. L'embassament de Susqueda, amb una capacitat de 233 hm³, estava ahir ple en un 66,32%.

LA FRASE

A Susqueda ja vam començar a gestionar això fa temps, sols. L'ACA ens va dir que hi havia altres casos
Joan Mercader
alcalde de SUSQUEDA (erc)

El Brugent i la riera d'Osor, també

El pla director d'usos del riu Ter començarà per la comarca de la Selva i també inclourà el seu afluent, el Brugent, i la riera d'Osor. D'acord amb les interessos dels ajuntaments afectats, el ventall d'activitats s'ampliarà per atraure, si és possible, més visitants i potenciar l'ús turístic de l'entorn natural.

Aquest últim punt forma part de la diagnosi feta per la consultoria Activa Prospect, a qui el Consorci del Ter Brugent va encarregar l'any passat la redacció dels eixos del pla estratègic 2014-2021. El president del Consorci, el regidor d'Amer Salvador Clarà (ERC), va exposar fa unes setmanes que ara és el moment de dur a la pràctica el pla. En campanya electoral, abans del 24 de maig, David Sarsanedas (La Cellera Acció Municipal-Acord Municipal) ja s'havia mostrat partidari de treure més benefici de la natura i fer navegable Susqueda. Sarsanedas és l'alcalde de la Cellera de Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona