Medi ambient

El govern destina 780.000 euros a combatre la plaga de la mosca negra

La partida tindrà continuïtat durant els tres pròxims anys i permetrà reactivar les actuacions del Consorci de Polítiques Ambientals del territori

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre ha subscrit amb el govern, aquesta setmana, un conveni que inclou una partida de 780.000 euros per als tractaments contra les plagues de la mosca negra al territori durant els pròxims tres anys. A l'ajuda, s'hi sumen les aportacions de 50.000 euros de la Diputació de Tarragona i 60.000 per gestionar la Reserva de la Biosfera.

L'aprovació dels ajuts ha quedat determinada per la falta de recursos del consorci, la qual havia arribat a posar en perill la continuïtat, periodicitat i efectivitat dels tractaments contra la mosca negra i el mosquit. La proposta fixa que el Departament de Territori i Sostenibilitat hi aportarà 285.000 euros anuals i que Agricultura, Salut i Empresa i Ocupació hi destinaran 141.000 euros cadascun.

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va destacar que l'acord “permetrà que els tractaments es puguin gestionar seguint criteris estrictament tècnics, perquè a principis d'any ja es coneixerà el pressupost disponible per a cada campanya”. A més, hi va afegir que “els tècnics podran fer els tractaments quan ho considerin necessari i no dependran de segons qui els autoritzi”.

Respecte a l'altra plaga que preocupa el territori, la del caragol poma, Pallarès va descartar que el darrer cas fos una introducció dolosa i va apostar per una imprudència. Precisament, diversos tècnics de la Comissió Europea han visitat les Terres de l'Ebre per supervisar les mesures previstes en què s'invertiran els fons comunitaris contra la plaga.

LA FRASE

Els tractaments es podran gestionar seguint criteris tècnics perquè coneixerem la partida disponible
Xavier Pallarès
DELEGAT DEL GOVERN

LA XIFRA

110.000
euros és la quantitat
que hi destinaran altres entitats com ara la Diputació de Tarragona i la Reserva de la Biosfera.

Nou focus de propagació del caragol poma

Efectius de l'empresa Forestal Catalana han prospectat els darrers dies de manera intensiva el camp d'arròs del terme municipal de Roquetes entre la carretera C-12 i el canal de la dreta de l'Ebre, on fa diversos dies van aparèixer 43 exemplars de caragol poma. Altres punts de treball per controlar la plaga durant l'estiu han estat la zona de l'Encanyissada, al delta de l'Ebre, i el toll del Vidre, al riu d'Algars a l'altura d'Arnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona