Medi ambient

Rebuig a l'ampliació d'una carretera als Aiguamolls

La Iaeden-Salvem l'Empordà inicia una recollida de signatures contra uns treballs de remodelació que creu “innecessaris” i que considera que van en contra de la conservació d'aquest espai natural

La Iaeden-Salvem l'Empordà ha començat una recollida de signatures per mostrar el rebuig al projecte de condicionament i ampliació de la carretera GI-V-6103 entre Castelló d'Empúries i Palau-saverdera, impulsat per la Diputació de Girona, i que travessa tot el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i la Reserva Integral dels Estanys. Ara fa quatre anys, l'entitat ecologista va aconseguir recopilar 2.000 signatures contra l'ampliació d'una altra via paral·lela, la GI-V-6102, que finalment no es va executar.

L'associació assegura que l'obra que es vol fer a la coneguda com a la carretera dels tres ponts és “innecessària”, contradiu els esforços de conservació del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i representa una despesa pública no justificada. L'entitat assenyala que el projecte d'obra és encara “més greu” que el que es va presentar el 2011 per adequar i ampliar la GI-V-6102, un projecte que va aconseguir aturar gràcies a les signatures. “El nou projecte es considera més greu perquè travessa la Reserva Integral dels Estanys, un espai, en teoria, de màxima protecció”, expliquen en un comunicat. En primer lloc, la Iaeden assenyala que l'ampliació de la carretera no està justificada perquè en el projecte es parla “d'elevada sinistralitat i accidentalitat” sense donar cap xifra. I critica que sembla que el projecte d'obra “s'ha fet a mida per trobar les justificacions suficients” que permetin tirar endavant els treballs d'ampliació sense estudiar “rigorosament i seriosament” com es pot arreglar la carretera tenint en compte que és en un espai natural protegit.

La carretera GIV-6103 entre Palau-saverdera i Castelló és una de les moltes que la Diputació de Girona està començant a gestionar després que se n'hagi quedat la gestió que tenien fins ara els ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona