Medi ambient

El primer taxi elèctric del País Valencià és de Catarroja

L'ajuntament té un conveni amb l'empresa catarrogina Autotaxi L'Horta Sud i aposta pels vehicles ecològics

Catarroja és el primer poble del País Valencià que compta amb un taxi elèctric. El vehicle s'ha presentat a la Cooperativa Valenciana de Taxistes en un acte al qual ha assistit l'alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i la regidora de Comerç, Lorena Silvent.

Javier Pérez és un taxista del poble que duu dedicat a la professió des de 1992 i que gestiona l'empresa Autotaxi L'Horta Sud. Fins ara conduïa un vehicle tradicional, però ha decidit fer un gir ecològic.

El nou vehicle, un Nissan NV-200, és un furgó que no fa cap emissió i per tant no contamina. Té una autonomia de 150 quilòmetres i Javier el carregarà en sa casa de nit, durant unes quatre hores. També podrà fer càrregues parcials en la cooperativa de taxis o en els concessionaris de la marca. En mitja hora aproximadament pot carregar el 80 per cent de les bateries.

L'ajuntament de Catarroja té un conveni amb l'empresa Autotaxi L'Horta Sud per a utilitzar els seus serveis en desplaçaments del consistori en què siga necessari l'ús d'un taxi. A més, l'equip de govern està estudiant aprovar incentius fiscals per a l'any que ve per a aquells que tinguen un vehicle elèctric.

També s'estudiarà la possibilitat de crear un punt de càrrega al municipi. D'aquesta manera Catarroja es convertiria en el primer poble de l'Horta Sud i un dels pocs a tot el País Valencià en proporcionar aquestservei.

En tot cas, l'equip de Govern aposta per esta classe d'energia i per incentivar la utilització de vehicles ecològics que no produeixen emissions i que respecten el medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia