Medi ambient

Entendre la geologia del cingle de Castellfollit

El conseller Santi Vila ha encarregat una diagnosi de la paret a l'Institut Cartogràfic per saber per què es va produir l'última esllavissada

A l'ACA, li ha demanat que digui si cal fer neteja vegetal

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha encarregat a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya que elabori una diagnosi de la part de la cinglera basàltica de Castellfollit de la Roca que es va esllavissar. Ho va anunciar ahir el conseller del ram, Santi Vila, durant una visita a Olot. Es tracta, segons ell, d'intentar entendre per què es va produir l'esllavissada de dissabte passat.

Això no obstant, el titular de Territori va matisar que és difícil corregir els aspectes relacionats amb la geologia, és a dir, amb la degradació inevitable de la cinglera. En tot cas, hi va afegir que, més enllà d'emprendre els actuacions que calen, també és important aprendre a conviure amb la geologia pròpia de la zona. Amb tot, Santi Vila va certificar que acompanyaran l'Ajuntament i els veïns de Castellfollit de la Roca en tot aquest procés i que prendran les decisions que calgui per evitar riscos.

Així mateix, va informar que ha donat instruccions a l'Agència Catalana de l'Aigua perquè determini si cal fer neteja de la vegetació de la cinglera, a on i qui té la responsabilitat de dur-la a terme.

El conseller va fer aquestes declaracions després de l'esllavissada que es va produir dissabte a la tarda a la banda del riu Turonell. No es van produir danys materials ni personals, i tampoc hi ha risc per als habitatges que hi ha a prop de la zona on va tenir lloc.

De fet, d'esllavissades a la cinglera basàltica de Castellfollit de la Roca, se'n van produint. Fins ara, però, mai no hi ha hagut danys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona