Medi ambient

Un terç de les zones humides gironines, en mal estat ecològic

L'ACA n'analitza 26 a la demarcació, vuit de les quals estan seques

De les 18 restants, només quatre estan en bon estat

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha analitzat 26 zones humides de conques internes de la demarcació de Girona –gairebé la meitat pertanyents als Aiguamolls de l'Empordà– i ha constatat, que deixant de banda les que estan seques, un terç de la resta està en mal estat ecològic. De fet, només un 22% està en bon estat, mentre que un 44,5% està a prop de tenir un bon estat.

Concretament, de les 26 zones que l'ACA ha mostrejat recentment (en dues ocasions), vuit estaven seques: quatre zones dels estanys de les Alberes; la platja d'Espolla; els estanyols temporanis petits de la vall de Sant Miquel de Campmajor; l'estany de Bancells, a Maçanet de la Selva, i els estanyols del Pla dels Estanyets, a Cadaqués. De les 18 restants, només quatre estaven en bon estat ecològic (l'estanyol Tramuntana, a Avinyonet de Puigventós; les basses d'en Broc i els aiguamoixos de la Déu Vella, a Olot; les basses de Can Jordà, a Santa Pau, i el Riu Vell dels Aiguamolls de l'Empordà), vuit estaven en un estat proper a bo (totes pertanyents als Aiguamolls de l'Empordà), cinc en estat deficient (dos dels Aiguamolls: els estanys de Palau de Baix i del Tec; l'estany de la Coromina, a Sant Miquel de Campmajor; els sorrals de Can Pomac, a Roses, i la Platja Castell, a Palamós), i un en estat dolent (la Bassa Rodona, als aiguamolls).

A tot Catalunya recentment s'han pres mostres de 34 zones humides (les 26 gironines i vuit del delta del Llobregat) en el marc del programa de seguiment i control 2013-18. En global, s'han analitzat 54 mostres d'invertebrats aquàtics, 27 de peixos, 28 de macròfits i 54 determinacions de l'índex de conservació general Ecels. L'objectiu és veure'n l'estat actual per poder posteriorment establir figures o mesures de protecció i millora on convingui junt amb els organismes competents en la protecció del medi ambient a Catalunya. L'ACA preveu invertir gairebé un milió d'euros entre el 2016 i el 2021 en zones humides i estanys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona