Medi ambient

Banyoles recupera la gran zona de bosc humit de darrere de la Puda

Els treballs van a càrrec de treballadors del centre ocupacional Coiet i es financen amb el conveni de la Diputació i La Caixa de projectes mediambientals

El bosc de ribera situat entre la font Pudosa, el passeig Dalmau i l'estanyol de Montalt, entre els termes de Banyoles i Porqueres, està canviant d'aspecte de manera radical gràcies a la neteja del sotabosc que hi han començat a fer. La intervenció, que inclou també la millora d'uns espais oberts (en total, unes 9 hectàrees pertanyents a l'espai protegit de l'estany), és un projecte fruit del conveni entre la Diputació i l'Obra Social La Caixa per a la millora d'espais naturals. En aquest cas hi participen també el Consorci de l'Estany i el centre ocupacional Coiet, sis empleats del qual (persones amb disminucions psíquiques o físiques) són els encarregats dels treballs. Els terrenys estan dividits en quatre finques. Una és pública i tres són privades. El consorci ha signat un conveni de cessió amb els propietaris que inclou també la custòdia dels terrenys per part d'aquest ens. El projecte, amb un cost de 20.000 euros, consisteix a tallar els peus dels arbres morts o que estan a punt de caure, la retirada de la biomassa morta (arbres i branques que van caure fa anys), el desbrossament d'àrees concretes i l'eliminació de les espècies ornamentals. Tot i que encara queden setmanes de feina, els resultats ja són espectaculars, entre altres raons perquè on fins ara hi havia un bosc brut on el pas de persones era complicat s'entreveu un espai que convida a passejar-hi. Ahir, en la presentació del projecte, el president del Consorci de l'Estany i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va posar l'accent en la transcendència de disposar d'un paratge com aquest en plena ciutat. A l'acte hi van assistir també el vicepresident de la Diputació Miquel Calm, el directiu de La Caixa Jaume Morell i el director i el director tècnic del consorci, Jordi Bosch i Miquel Campos, respectivament.

LA XIFRA

9
hectàrees
ocupen el bosc i els espais oberts que són objecte d'aquesta intervenció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona