Medi ambient

Atac de gossos salvatges a ovelles al Baix Penedès

L'explotació ramadera Can Ticu, al nucli de Cornudella de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès), va denunciar ahir els repetits atacs que el seu ramat de 500 ovelles està patint per part d'un grup de gossos salvatges que fa tres anys que viuen a la zona. Segons Virginia Gómez, la propietària de l'explotació, la setmana passada van morir-ne quinze quan els gossos van entrar a la seva explotació, i dotze més van quedar ferides. Aquest cap de setmana els gossos van tornar a entrar a la zona on descansa el bestiar, tot i que els propietaris van poder foragitar-los en detectar la seva presència. Tot i això, van morir dues ovelles més i una tercera va quedar ferida. Segons els responsables de l'explotació, cada cap de bestiar els suposa unes pèrdues de 125 euros, sense tenir en compte la futura descendència que també es perd.

Els propietaris de Can Ticu han fet arribar la situació tant a l'Ajuntament com al Departament d'Agricultura i al Seprona de la Guàrdia Civil, àmbits tots ells en què aquesta setmana han denunciat els fets. Denuncien que hi ha un grup de veïns que alimenten aquests gossos i que l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys s'escuda en aquesta situació per no capturar els animals. “No sabem què més fer, nosaltres no podem posar més seguretat encara”, afirma la propietària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona