Medi ambient

El 2013, Boadella i Sau van contenir set avingudes

El pantà osonenc va dosificar cinc cops grans entrades d'aigua i l'empordanès, dos

Els embassaments d'àmbit gironí, explotats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), van gestionar i dosificar set avingudes d'aigua l'any passat, cosa que va fer possible minimitzar el risc per inundació aigua avall de la ubicació de cada presa. Concretament, segons ha informat l'ACA, Boadella va laminar dues avingudes i Sau, cinc. A Susqueda no se'n va haver de dosificar cap el 2013. Destaquen sobretot les dades del 6 de març, en què Sau va arribar a tenir un cabal màxim d'entrada de 353 metres cúbics per segon i Boadella, de 249. Es tracta de dues de les dues avingudes més destacades que hi va haver l'any passat a Catalunya, només superades per l'entrada el 16 de març a la Baells de fins a 854 metres cúbics per segon. A més, Boadella va tenir una altra entrada important d'aigua el 19 de novembre (de fins a 35 m³/s) i Sau el 4 d'abril (115), l'1 de maig (90) i el 18 de novembre (116).

A tot Catalunya es van gestionar i dosificar un total de 25 avingudes. A més de Boadella i Sau, es van contenir avingudes d'aigua a la Baells (en quatre ocasions), la Llosa del Cavall (tres cops), Sant Ponç (tres vegades), Foix (5) i Siurana (3).

L'ACA recorda que els embassaments, a més d'emmagatzemar aigua per tal d'alliberar la que és estrictament necessària per satisfer diferents demandes (abastament, reg i usos ambientals, entre d'altres), també s'encarreguen de contenir les altes aportacions que poden arribar en cas de pluges intenses a les capçalera i reduir així riscos per avinguda que hi haurien aigua avall en cas de no existir les preses. Així, l'agència assenyala que les decisions que es prenen d'alliberar aigua tenen en compte diversos indicadors, com el nivell de reserves de l'embassament, el cabal d'entrada i les previsions meteorològiques del moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona