Medi ambient

Els ecologistes denuncien la construcció il·legal d'un circuit de trial a Camprodon

L'Associació de Naturalistes de Girona diu que, a més, les afectacions al medi natural són greus

L'alcalde diu que no els ha arribat cap denúncia

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) ha denunciat davant del cos d'Agents Rurals de la Generalitat i el Seprona la construcció d'un circuit de trial que ells qualifiquen “d'il·legal”, en terme municipal de Camprodon. Segons diuen s'estan produint greus afectacions al medi natural, fet que s'agreuja perquè aquesta zona pertany a l'EIN Alta Garrotxa.

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, assegura que a l'Ajuntament no han rebut la notificació de cap denúncia, i que tota la informació que tenen sobre el cas “és la nota de premsa que l'ANG ha enviat als mitjans de comunicació”.

L'entitat ecologista considera que l'accés motoritzat “indiscriminat” en senders i rieres dins d'aquest espai protegit genera importants impactes ambientals i perjudica greument els valors naturals i paisatgístics de l'Alta Garrotxa. Les principals afectacions que produeix el circuit de trial de Camprodon són sobre la riera de la Quera, inclosa dins la Xarxa Natura 2000, i en concret sobre les vernedes que són hàbitat d'interès comunitari prioritari. L'entitat també critica el tancament irregular de la finca on hi ha el circuit. L'ANG també ha alertat no només dels danys que ja s'han causat, sinó dels danys potencials que la pràctica constant del trial causarà “en un futur” en aquesta zona.

Per últim, els Naturalistes de Girona recorden que les normes especials de protecció de l'Alta Garrotxa no permeten la construcció d'un circuit de trial dins de l'EIN de l'Alta Garrotxa i que, per tant, “en aquest cas s'estan incomplint les normes”, i no entenen com s'ha donat el permís. De fet, diuen que estan “preocupats” pels successius casos d'incompliment de la normativa ambiental, i la poca celeritat de totes les administracions que hi tenen potestat en les sancions.

En la denúncia presentada, l'entitat ecologista gironina demana a les administracions competents, entre aquestes l'Ajuntament de Camprodon i el Consorci de l'Alta Garrotxa, “que sancionin i obliguin a la propietat, no només a paralitzar les actuacions, sinó també a restituir els valors naturals de la zona que ja s'han malmès”.

L'alcalde diu que no té cap notificació

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, s'ha mostrat sorprès per aquesta denúncia perquè a l'Ajuntament no hi ha arribat cap notificació. Per això, Pujol assegura: “M'és difícil poder opinar.” De tota manera explica que l'any 2004 la Generalitat va autoritzar una àrea de lleure i esports per poder fer una zona de trial “però no circuit, perquè no ho és”. El projecte va ser “molt complex”, explica Pujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona