Medi ambient

Medi ambient

Denuncien els caçadors de Camprodon per paranys il·legals

Agricultura sosté que servien per eliminar depredadors de perdius però no tenien permís per posar-los

El Departament d'Agricultura ha denunciat la societat de caça de Camprodon per haver col·locat trampes il·legals a la zona de Freixenet. Segons han explicat els Agents Rurals, aquests paranys, que ja han estat retirats, servien per eliminar els predadors de perdius, “però no hi havia el permís del departament per posar-los”, diu el cap dels Agents Rurals de la demarcació de Girona, Ignasi Dalmases. Ara s'ha obert un expedient al president de la societat, Jaume Vilarrasa, “perquè encara que no els hagi posat ell, n'és el responsable”.

Els Agents Rurals van trobar tres caixes parany el dia 11 de març al sector de Freixenet. N'hi havia dues que tenien un colom a l'interior amb l'objectiu d'atraure altres animals cap a dins, “i en el moment que es van trobar estaven activades”. Segons Dalmases, cal permís perquè “no és un mètode selectiu, és a dir, hi entra l'animal que hi entra sense tenir en compte si es tracta d'una espècie protegida, i aquest pren mal”. Després de desactivar-les, els agents van formalitzar la denúncia.

El president es defensa

Per la seva banda, el president de la societat de caça de Camprodon, Jaume Vilarassa, reconeix que van instal·lar paranys per evitar que els predadors es mengin les perdius que hi van deixar anar per repoblar 1.200 hectàrees. Però assegura: “No hi ha hagut mala intenció, perquè són trampes homologades i no sabíem que s'havia de demanar permís.” El president dels caçadors també va afirmar: “S'ha arribat a una situació en què ens haurem de replantejar les coses, perquè nosaltres no només matem sinó que ens preocupem per repoblar, també.” Vilarrasa sosté que quan li arribi la denúncia presentarà al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona