Medi ambient

MEDI AMBIENT

La tortuga d'estany es fa un lloc a la xarxa

La tortuga d'estany, una de les espècies autòctones que des de fa uns anys s'està mirant de reintroduir al territori, té dedicada una pàgina web en què els experts, amants de la natura o, senzillament, encuriosits hi trobaran tota mena de dades: www.tortugadestany.org, una iniciativa de la fundació Emys, de Riudarenes, i l'associació naturalista Limnos, del Pla de l'Estany.

Entre la informació que s'hi pot trobar hi ha dades sobre la morfologia d'aquesta espècie, la seva distribució a Catalunya i, sobretot, una sèrie de material pedagògic (textos, il·lustracions, vídeos i elements interactius) creat expressament per aquest espai virtual. Atès que els usuaris seran els centres d'ensenyament, els recursos es presenten per cicles educatius: infantil, primària i secundària, així com grups familiars. Els promotors expliquen que el material es va experimentar amb èxit l'estiu passat per més de 1.500 usuaris. “L'objectiu final del projecte -s'afirma en la pàgina web- és crear una xarxa educativa entre les entitats catalanes dedicades a la protecció de la tortuga d'estany per tal que, aprofitant sinergies, creem materials pedagògics i projectes conjunts que ens permetin assolir més visibilitat per a la problemàtica d'aquesta espècie”. Al lloc web també s'hi relacionen els indrets on s'ofereixen tallers relacionats amb la tortuga d'estany (la plana de la Selva, el parc del Delta de l'Ebre, l'estany de Banyoles i l'estany d'Ivars i Vila-sana.

Es calcula que a Catalunya només hi ha un miler de Emys orbicularis, una espècie cataloga i protegida des del 1984, i que es considera en perill d'extinció. N'hi ha al parc dels Aiguamolls, al Baix Ter, la plana de la Selva, la sèquia de Vila-Seca i al delta de l'Ebre, així com en dos espais on la tortuga s'ha reintroduït recentment: l'estany de Banyoles i l'estany d'Ivars i Vila-sana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona