El territori com a aula magna

L'Escola del Territori compleix un any amb la difusió de la sostenibilitat com a eix principal

L'Escola del Territori del Centre per a la Sostenibilitat ha capitalitzat l'esforç que durant anys han dut i duen a terme les plataformes amb sensibilitat ecologista a les comarques gironines i ha completat el curs acadèmic amb les novetats de les propostes de l'hort ecològic i d'un taller sobre consum. Lluny de la cultura del no, l'escola ha apostat per difondre els valors del diàleg i del creixement justificat i sostenible.

Així, els alumnes del CEIP Les Escomes, de Sant Jaume de Llierca, i del CEIP Joan Maragall, de Santa Pau, han creat horts ecològics i han desenvolupat durant tot el curs un projecte pedagògic amb activitats marcades pel ritme propi del cicle hortícola anual.

Els alumnes de l'IES La Garrotxa i IES Bosc de la Coma, d'Olot, en canvi, han dut a terme una activitat més reflexiva. Amb el lema «El consum, una cursa sense final», l'activitat ha consistit en l'elaboració d'un esmorzar saludable i la visita a la cooperativa de la Vall d'en Bas i del mas Esquena de Joanetes per conèixer directament diversos punts de vista sobre l'alimentació.

Els impactes de Bracons ha continuat essent l'activitat més demanada. Aquest curs hi han participat alumnes dels instituts La Garrotxa i Bosc de la Coma, d'Olot.

L'escola Verntallat, de la Vall d'en Bas, ha encarregat a l'Escola del Territori un taller sobre la vegetació del seu entorn i, al Bosc de la Coma, els alumnes del crèdit variable de medi ambient hi han tingut l'exposició itinerant «No m'expliquis cuentus xinos

El pròxim curs escolar l'Escola del Territori inclourà l'oferta Educacció a la de les propostes de l'Institut Municipal d'Educació d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona