Torroella de Montgrí, Ullà i Gualta s'uneixen per rentar la cara a les ribes del Ter

Han acordat treure la vegetació al·lòctona i posar-ne d'autòctona a l'espai fluvial dels darrers 9 quilòmetres del riu

El projecte afecta els marges del riu, on es preveu eliminar la vegetació al·lòctona i invasora, com és el canyissar, acàcies i negundos. En el seu lloc, es plantarà vegetació autòctona, com ara verns, àlbers i salzes.

Però, a més, l'actuació, que és la primera important des de la construcció de les motes, fa uns quaranta anys, també preveu eliminar-hi els abocaments incontrolats i fomentar l'ús públic de l'espai, instal·lant-hi miradors, bancs i papereres.

El pressupost d'aquesta actuació, que es preveu que s'executi aquest any, puja a 368.517 euros. I els tres ajuntaments ja han aconseguit la implicació de la Diputació de Girona i de l'Obra Social de «la Caixa», dins dels ajuts que atorguen en projectes mediambientals, amb 261.000 euros.

La zona del projecte, que va des de la Gola, que és la desembocadura, fins a una mica més amunt de la resclosa d'Ullà, que és del segle XVII i XVIII, està integrada dins de la Xarxa Natura 2.000, i es preveu que també s'inclogui en el futur parc natural del Montgrí.

Però, a més, la seva execució es farà amb col·lectius socialment desafavorits. Les zones on es pensa actuar es van determinar per criteris tècnics dels tres municipis.

A més, a l'hora de redactar el projecte de millora de l'espai fluvial en el tram baix del riu Ter, la redactora i els ajuntaments van tenir en compte les recomanacions que ja està fent l'ACA. Per això els tres ajuntaments volen que també s'impliqui econòmicament en la millora.

«Volem obrir-nos al Ter», va dir l'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, que recorda que ja han actuat al massís del Montgrí i als aiguamolls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona