Medi ambient

Medi ambient

Esquí de muntanya per a tothom a la collada Fonda

L'Ajuntament de Setcases mantindrà oberta la pista forestal d'Espinavell

El domini esquiable té 2.000 ha

Els que practiquen l'esquí de muntanya estan de sort, perquè l'Ajuntament de Setcases facilitarà l'accés a un domini de més de 2.000 hectàrees per a la pràctica d'aquesta modalitat d'esquí. En concret, mantindrà net de neu i accessible el tram de la pista forestal que uneix el poble amb el nucli d'Espinavell fins a la collada Fonda. Des d'aquest punt, els que vulguin practicar l'esquí de muntanya tenen accés a punts com ara el Costabona, la Balmeta, el pic del Bac, la baga de Carboners i, fins i tot, poden arribar a l'estació d'esquí de Vallter 2000. És un punt de partida, doncs, des d'on es poden fer travesses d'un grau de dificultat considerable com ara la travessa entre la Baumeta, Mantet i el Canigó, o bé rutes de menys dificultat com ara la que uneix la collada Fonda amb el pic del Bac. Aquest domini esquiable és molt versàtil, perquè ofereix itineraris amb diferents dificultats i molts tipus de terrenys i paisatges.

L'Ajuntament, que hi veu un element més de dinamització econòmica de la vall, remarca, no obstant això, que es tracta d'una zona lliure d'esquí de muntanya i que els que la utilitzin s'han de fer responsables de la seguretat, és a dir, d'anar ben equipats, de consultar les previsions meteorològiques i el risc d'allaus, dur cadenes, etc.

LES XIFRES

2.000
hectàrees
té tota l'àrea per a la pràctica de l'esquí de muntanya a què dóna accés la pista de Setcases.
4
quilòmetres
i un desnivell d'uns 200 metres té el tram de la pista fins a la collada Fonda.

Més esports d'hivern

Amb l'oferta per a la pràctica de l'esquí de muntanya de la collada Fonda, la vall de Camprodon es consolida com un important punt per als amants dels esports d'hivern. Aquesta oferta s'afegeix a la de l'estació de Vallter 2000, on a part de l'esquí alpí per pistes, s'ha habilitat a la zona del Xalet un espai per a esports d'hivern de muntanya. A més, s'ha creat una nova pista d'esquí nòrdic a la zona del coll de la Marrana. També han creat nous productes i nous serveis, com ara una escola de natura i cursos com el d'iniciació d'esquí de muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona