Medi ambient

Vilablareix recicla un 85% dels residus amb el porta a porta

En un mes s'han enviat deu vegades menys tones a l'abocador

El nou sistema fa baixar un 3,75% la taxa

La posada en marxa del servei de recollida de residus porta a porta al municipi de Vilablareix ha permès en només un mes passar d'un 32% del reciclatge de residus a un 85%. Així ho ha donat a conèixer l'Ajuntament de Vilablareix, que ha vist com se superaven les seves mateixes expectatives.

L'alcalde del municipi, David Mascort, admet que “tots els estudis que s'havien fet prèviament situaven la recuperació de residus en un 70%, per això valorem molt positivament com ho estem fent”. En aquest sentit, Mascort reconeix el compromís dels veïns del poble en el nou sistema de recollida porta a porta, ja que admet que “en un principi hi havia reticència i preocupació”.

Tot i els bons resultats, l'alcalde republicà afirma: “No ens conformem amb aquest 85% i mirarem d'aconseguir-ne més.” Tot i les bones dades inicials, l'equip de govern és conscient que cal esperar els primers tres mesos de funcionament del sistema per poder extreure conclusions més fiables del funcionament del sistema.

Un 10% a l'abocador

El fet que el municipi recuperi un 85% dels residus que genera ha provocat que durant aquest mes en què ha funcionat el nou sistema només se n'hagin enviat 6 tones a l'abocador, un deu per cent del que és habitual, perquè amb el sistema tradicional se n'hi acabaven enviant fins a 60 tones. Mascort subratlla especialment aquesta dada, perquè la rebaixa substancial dels residus que acaben a la incineradora suposa un estalvi molt important per al municipi.

Per això, malgrat el sobrecost que té en alguns aspectes aquest tipus de recollida, l'equip de govern ha decidit reduir pel 2014 un 3,75% la taxa d'escombraries al municipi, per reflectir així la reducció de costos finals que ha de suposar el sistema de porta a porta.

Nova deixalleria

L'Ajuntament de Vilablareix també preveu iniciar en breu les obres de la nova deixalleria municipal, que se situarà al carrer Güell, al costat del magatzem de les brigades municipals per facilitar als veïns que puguin dur quan vulguin materials que no es recullen amb el porta a porta.

LA XIFRA

6
tones
de residus s'han enviat a l'abocador aquest primer mes, quan habitualment se n'hi enviaven seixanta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona