Medi ambient

agricultura

Llavor de patata certificada, a Molló

El mas Carol ha estat el primer a obtenir del govern aquesta certificació

N'ha produït més de 3.500 quilos

El mas Carol de Molló és el primer al país a poder produir llavor de patata certificada. Aquesta explotació, que forma part del grup de productors Trumfes de la Vall de Camprodon, que està adscrit a la cooperativa Ramadera de Molló, n'ha produït 3.500 quilos.

El mas Carol, doncs, ha obtingut la primera producció de llavor de patata de sembra certificada a Catalunya. Una producció que és ecològica i que dóna unes patates carnoses i molt gustoses, pel fet que s'estan més temps al subsòl que no pas les d'altres indrets de menys altura.

Els tràmits es van començar l'any 2011, es van concretar el 2012 i es van acordar amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. En concret, la cooperativa es va inscriure al registre oficial de proveïdors de material vegetal i, amb la declaració de cultiu per a la campanya 2013-2014, aquest any s'ha obtingut la primera producció de llavor de patata de sembra certificada a Catalunya.

Amb la publicació al DOGC (resolució AAM/1978/2013), s'ha fet pública la localitat i l'explotació on, aquest any, s'ha obtingut aquesta primera collita de “llavor de llavor”. L'explotació on s'ha fet el seguiment i el protocol de control des de Sanitat Vegetal a Girona i des del Servei de Producció Agrícola està donada d'alta com a explotació en producció ecològica pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona