Medi ambient

medi ambient

Pont de Molins no invertirà en la recuperació de la cova

L'alcalde considera que el municipi té altres prioritats i que no es pot obrir un altre front amb aquest tema

Un regidor de l'oposició proposa estudiar la viabilitat de la cova com a atractiu turístic

El govern municipal de Pont de Molins descarta estudiar ara la possibilitat d'obrir la cova de què es coneix l'existència al municipi. Dijous passat, el regidor a l'oposició Esteve Llorens (PSC) va suggerir en el torn de precs i preguntes que s'estudiés la possibilitat d'habilitar la cova per fer-ne un atractiu turístic, però la proposta ja s'ha descartat. “No es farà res sobre aquest tema perquè no és el moment; tenim molts fronts oberts i no ens podem dedicar a la cova”, diu l'alcalde, Josep Fuentes. L'alcalde assegura que al municipi hi ha altres prioritats, com ara la rehabilitació del monestir del Roure, el pavelló polivalent, la recuperació de la cooperativa Ricardell i la restauració del local Nova Harmonia. També hi ha algun veí que s'oposa a la idea d'obrir la cova. “Com a alcalde, aquestes coves jo no les he vist mai, no sabem en quines condicions estan; caldria fer un estudi i seria molt car per a un petit municipi com el nostre”, conclou Fuentes.

Descoberta el 1968

La cova de Pont de Molins es va descobrir el 1968, a 300 metres de les escoles del poble, arran d'unes obres de construcció d'un túnel per a la xarxa de reg del marge esquerre de la Muga. Una expedició encapçalada per Sebastià Delclòs, en aquell moment membre del Centre Excursionista Empordanès, va entrar-hi i va descobrir una cova d'uns 104 metres de llarg plena d'estalactites i estalagmites que es van fotografiar. La cova va quedar documentada però no es va fer res més i amb les obres es va tapar l'accés amb terra i runa. El 2006, amb les obres del TAV a Pont de Molins, una plataforma veïnal (de què ja formava part Esteve Llorens) va tornar a treure el tema i a promoure la idea de recuperar la cova per convertir-la en atractiu turístic per al municipi. L'alcalde d'aquells anys, Florenci Fernández, ja no ho va veure viable i va preferir optar per salvar el monestir del Roure.

Estat incert

Avui, Esteve Llorens és regidor i torna a suggerir la utilització turística de la cova. Llorens es defensa de voler fer-ne una qüestió política: “S'ha de fer amb consens; ens falta autoestima col·lectiva i hem d'apostar pel turisme cultural”, diu Llorens, assegurant que es tracta probablement de la cova més gran de l'Empordà.

Llorens també admet que ningú sap a dia d'avui en quines condicions està la cova i fins i tot hi ha veus que apunten que podria ser plena de formigó d'ençà les obres del TAV. “Si s'ha tapat, també hauríem de saber-ho i seria motiu d'indignació”, diu Llorens. El regidor no renuncia i confia que es pugui fer una visita al paratge per avaluar l'estat de la cova.

LES FRASES

No farem res per la cova perquè ja tenim molts fronts oberts per a un petit municipi com el nostre
Josep Fuentes
alcalde de pont de molins (CiU)
Ens falta autoestima; hem d'apostar pel turisme cultural i pot ser la cova més gran de l'Empordà
Esteve Llorens
regidor a l'oposició (psc)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona