Medi ambient

Medi ambient

Ajudes amb comptagotes als pobles afectats pel focs

Només alguns municipis han cobrat petites quantitats de l'Estat, però per ara res de la Generalitat

Els ajuntaments s'anticipen per fer algunes reparacions o prescindeixen de les obres que poden esperar

Gairebé un any després dels focs que van afectar uns tretze municipis de l'alt Empordà, només alguns d'aquests ajuntaments han rebut petites quantitats de l'Estat per respondre a les despeses d'urgència que van haver d'assumir. El gruix més important dels danys municipals es va tramitar des del Consell Comarcal cap al Departament de Governació, però cap municipi ha rebut per ara el pagament que ha d'efectuar la Generalitat per aquests danys

Els pocs diners que han rebut al dia d'avui alguns ajuntaments són els que ha abonat l'Estat per despeses d'urgència a les quals van haver de respondre, com el lloguer de generadors: uns 700 euros a Biure i a Cantallops i a Agullana una quantitat que l'alcalde, Alfons Quera, valora en menys del 10% dels danys que es van declarar. “Som conscients de les dificultats de la Generalitat, però els ajuntaments patim perquè hem deixat de fer coses, com la instal·lació elèctrica d'equipaments que van cremar; esperem que aquests diners es puguin desencallar aviat” diu Quera. A Cantallops, l'alcalde, Joan Sabartés, explica hi ha coses que no poden esperar: “Els hidrants van quedar malmesos, si no ho arreglem tindrem pèrdues a les reserves d'aigua, ho haurem de fer encara que no arribin les ajudes explica Sabartés. A Biure estant pendents d'arreglar danys al pavelló, al centre cívic i al cementiri. “Anem tirant amb diners que vam recollir amb actes solidaris, però de les administracions no hem rebut res diu l'alcalde, Albert Camps. Segons informava ahir l'agència ACN, el municipal de Boadella i les Escaules ha rebut la notificació del Ministeri d'Interior en la qual informa que ha aprovat part de les ajudes sol·licitades: 11.998 euros dels 41.000 que es van demanar.

Gestions a Governació

Alguns dels municipis contactats per aquest diari expliquen que aquestes últimes setmanes han estat contactats des del Departament de Governació de la Generalitat que els ha demanat certificats de factures emeses per reparacions efectuades després dels focs. A l'hora on es tanca aquesta edició però, Governació no havia respost la sol·licitud d'informació d'aquest diari per saber en quina fase es troben aquests tràmits.

LES FRASES

Anem tirant amb fons que vam recollir d'actes solidaris, però no hem rebut res de les administracions
Albert Camps
alcalde de BIure
Entenem que la situació financera de la Generalitat no és bona, però hi ha obres que hem de fer
Alfons Quera
alcalde d'Agullana

Exposició i xerrades a Darnius

Amb el títol “Un any després” l'ajuntament de Darnius organitzarà a partir del 21 de juliol una exposició fotogràfica. xerrades amb bombers i tècnics de protecció i actes més festius per fer balanç del foc.

L'ACA desbrossa i neteja els accessos de la presa de Boadella

L'Agència Catalana de l'Aigua va començar ahir dilluns tasques de desbrossament i neteja a la carretera que va de la presa de Boadella als municipis de Darnius i Boadella d'Empordà. L'agència titular del pantà de Boadella és responsable de l'explotació de la presa i del manteniment de totes les instal·lacions que comprèn, com la carretera. Segons informa l'agència de notícies ACN, els treballs afectaran un tram de 6 quilòmetres.

Vaques a Cantallops per mantenir netes les franges de protecció

A Cantallops, una vintena de voluntaris del municipi -entre els quals l'alcalde-, han participat a les tasques de neteja d'una franja de protecció contra els incendis entorn del nucli urbà. Un cop fet aquell treball però, la dificultat és d'assegurar-ne el manteniment: la solució ha estat posar-hi un ramat de vaques. Aquest perímetre protector d'unes 12 hectàrees ha estat tancat i s'hi han instal·lat abeuradors per posar-hi a pasturar un ramat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona