Medi ambient

medi ambient

El pantà de Cal Gat de Sant Joan es refà de les ventades

S'hi ha dut a terme un pla de millora de la llera del Consorci del Ter

S'inaugura un itinerari per fer a peu

El pantà de Cal Gat, al riu Ter a l'altura de Sant Joan de les Abadesses i Ripoll, té la cara neta. Ha estat un dels punts d'aquest riu on més intensament ha treballat l'empresa del tercer sector Fundació MAP, en el marc del pla de millora i neteja de les lleres que ha promogut el Consorci del Ter amb la col·laboració d'Endesa i la direcció de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible. Es tracta d'actuacions de millora dels boscos de ribera aigües amunt dels embassaments del Pasteral, Susqueda i Sau, les quals, al tram d'Osona, han estat realitzades per TAC-Osona. Hi han treballat un total de setze treballadors d'aquests col·lectius. A les comarques gironines, l'actuació més important s'ha dut a terme a Cal Gat, una zona inclosa en l'inventari de zones humides de Catalunya; l'espai presentava una gran quantitat de biomassa, a causa de la forta ventada de l'octubre del 2012.

D'altra banda, dissabte vinent, el Consorci del Ter i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses inauguren el nou tram de la Ruta del Ter que uneix el pont del Reixach amb la Batllia, on s'evita que el recorregut passi pel gual inundable de la colònia Llaudet.

LA XIFRA

1,3
quilòmetres
té el nou tram de la Ruta del Ter que s'inaugura demà passat a Sant Joan de les Abadesses

El cabal ecològic del Ter a Girona

El cabal mitjà del Ter a Girona l'any 2012 ha estat de 7,5 metres cúbics per segon, segons ha informat l'ACN, que recull les dades del Departament de Territori. A més, hi afegeix que el Ter s'ha mantingut per sobre dels 3 metres cúbics per segon, el mínim que fixa la llei com a cabal ecològic. Entitats ecologistes ho posen en dubte i recorden que l'estació de mesura del Pont de la Barca no funciona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona