Medi ambient

medi ambient

El vent tomba una grua sobre una casa en obres a Colera

Va caure durant la nit i només va provocar danys materials

A Portbou es van registrar ratxes de 173 km/h

Les fortes ratxes de vent que van afectar l'Alt Empordà dimecres a la nit i ahir a la matinada van provocar la caiguda d'una grua sobre una casa en construcció a la urbanització de la Rovellada, a Colera. El fet que la grua caigués durant la nit de dimecres a dijous –quan l'episodi de vent va ser més intens– va fer que només s'hagin de lamentar danys materials. Fonts de l'empresa Rubau Tarrés, que està duent a terme aquestes obres, expliquen que, tot i l'espectacularitat de l'accident, només ha afectat l'obra en curs i en grau menor una piscina buida d'una parcel·la veïna. La grua, en canvi, s'haurà de treure i queda definitivament inservible.

Episodi excepcional

La mateixa empresa explica que l'obra estava força avançada i que ja feia molt de temps que la grua estava instal·lada en aquest punt; fins i tot havia aguantat altres episodis de vent violent.

A la mitjanit es van registrar ratxes de fins a 173 km/h al punt d'observació meteorològic de la muntanya de Portbou, 134 km/h a Llançà i 148 km/h a Cantallops. A Espolla, on es van registrar 136 km/h, l'observador meteorològic Roger Geli explica que cal remuntar-se al 2008 per trobar dades semblants –137 km/h a Espolla–. “No va ser un rècord absolut, algun cop s'ha arribat fins a 200 km/h, però sí un vent molt fort”, afirma. A l'Escala, la tramuntana va bufar amb força 9/10 i les ratxes van arribar a ser de fins a 119 km/h durant la matinada, l'episodi més important a la zona des de principi d'any.

LA XIFRA

173
km/h.
És la velocitat màxima de vent que es va registrar a la muntanya de Portbou, dimecres a mitjanit.

LA FRASE

No ha estat un rècord absolut, algun cop s'ha arribat fins a 200 km/h, però era un episodi molt fort
Roger Geli
observador meteorològic a Espolla

Una quinzena d'intervencions

Al conjunt de les comarques gironines, entre dimecres a les deu de la nit i ahir dijous a finals de la tarda, els bombers van haver de fer una quinzena d'intervencions relacionades amb el fort vent. La majoria de les sortides van ser a l'Alt Empordà (Portbou, Sant Climent Sescebes, Llança, la Jonquera, Roses, Borrassà) per coberts, teules, antenes, finestres, canonades i planxes que podien generar perill. A Girona van intervenir per un semàfor malmès. A l'Escala, la ventada va desplaçar contenidors d'escombraries i va malmetre un panell informatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona