Medi ambient

Compromís crea un mapa on-line per denunciar abocadors incontrolats

La Coalició ha encetat una campanya contra l'abocament incontrolat de residus a l'Alacantí

En l'actualitat existeixen més de vint punts insalubres a diferents punts de la comarca

La coalició eco-nacionalista ha posat en marxa un mapa on-line on es poden identificar fins a dinou punts on es produeixen abocaments de residus incontrolats amb l'objectiu de fer pública una situació que, segons el portaveu de medi ambient de Compromís a Alacant, Luis Falcó, “pot provocar un efecte molt negatiu sobre el territori”.

Falcó ha explicat que “darrerament estan proliferant a la comarca abocadors il·legals on trobem tota mena de deixalles i també aigües contaminants i això fet amb una total impunitat” i ha afegit que les conseqüències de permetre que es donen aquestes pràctiques irregulars por tenir com a conseqüència “efectes nocius per ala salut pública, l'entorn natural i fins i tot per a la l'economia”.

Els diferents punts on Compromís ha identificat els abocadors il·legals es distribueixen per tota la comarca, a zones com la Serra Grossa, el Castell de Santa Barbara, els voltants d'Aiguamarga, l'estació de Benalua o el cap de l'Horta.

Tres fases

La campanya posada en marxa per Compromís consta de tres fases, una primera informativa que passa per les denuncies fetes al Seprona i els mitjans de comunicació dels abocaments incontrolats; una segona fase de sensibilització, amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la importància de respectar el nostre entorn i de la necessitat de reduir, reciclar i saber separar els residus i, finalment, una fase de denuncia ciutadana amb la que la coalició pretén que siguen els propis ciutadans els que alerten sobre l'aparició d'aquesta mena de punts on es produeixen abocaments incontrolats.

Per la seua banda, el coordinador de la coalició a Alacant, Ignasi Bellido, ha assegurat que “el fet que haja deficiències a la gestió de la recollida de residus a Alacant no és ni pot ser excusa perquè algunes persones contaminen de manera incontrolada, el que busquem és fer palès un problema i donar-li visibilitat per a que la ciutadania entenga el seu abast i els danys que pot produir al nostre territori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.