Medi ambient

energia

Més mesures a la xarxa per protegir les aus

El 2012 Endesa ha invertit 300.000 euros en la millora de les torres elèctriques

Els ocells són un dels principals problemes per a les línies elèctriques, i les línies elèctriques són un dels grans riscos per a les aus. Per minimitzar-ho, les noves línies ja incorporen majoritàriament mesures de protecció per a les aus, per evitar que es col·loquin sobre alguns suports o cables on es podrien electrocutar. Les mesures es concentren en les torres elèctriques, perquè és on hi ha més riscos, i s'hi instal·len fundes aïllants i també dispositius de plàstic perquè els ocells no s'hi puguin posar. Tot i això, també es van col·locant progressivament en part de la xarxa més antiga.

Precisament ahir, Endesa va fer balanç de les actuacions que aquest 2013 ha fet en aquest camp, i en les quals ha destinat 300.000 euros per reformar línies ja existents i adaptar-les per protegir les aus. Segons va explicar ahir el cap d'àrea de Girona, Manel Almeida, moltes de les actuacions es decideixen en funció dels informes que envien els Agents Rurals d'allà on detecten ocells morts o ferits per aquesta causa. “Allà on hi ha casos, o espais sensibles, com parcs naturals, és on apliquem aquestes mesures.” Dilluns es va acabar una de les actuacions a Anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.