Medi ambient

Compromís per Alacant denúncia abocaments il·legals a l'avinguda de la Universitat

Es tracta d'una zona d'alt risc d'inundacions i es tem que siguen arrossegats per les fortes avingudes d'aigua anunciades

El portaveu de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha denunciat hui “l'existència d'un gran nombre d'abocaments il·legals en els terrenys públics situats entre l'avinguda de la Universitat i l'autovia A-70, pròxims a les instal·lacions de Decathlon, i ha alertat del seu impacte ambiental, i del perill de que siguen arrossegats fins vies urbanes si hi ha inundacions”.

Falcó ha explicat que en esta zona, qualificada com a sòl no urbanitzable rústic, s'han acumulat fins tres hectàrees d'abocaments de tot tipus: residus urbans sòlids orgànics, cristalls, plàstics, restes de vehicles a motor i mobiliaris i material d'obra que possiblement han estat descarregats mitjançant camions de gran tonatge.

Aquest abocador il·legal ha degradat ambientalment l'entorn rural, el subsòl i els aqüífers subterranis pròxims; a més, es tracta d'una zona d'alt risc d'inundacions, pel que, en cas de precipitacions fortes els residus podrien ser arrossegats a les vies urbanes o al centre comercial.

El portaveu de Medi Ambient a Compromís per Alacant ha afegit que “este focus d'insalubritat pot tenir conseqüències en la fira de Nadal que sol instal·lar-se a pocs metres d'aquí”.

Luis Falcó ha explicat que “davant la gravetat d'esta agressió mediambiental, hem interposat una denúncia al Seprona per a que investigue si l'Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient tenien coneixement d'estos abocaments i per a que es paralitze immediatament esta activitat, es traslladen els residus a un abocador autoritzat i es restituïsquen els terrenys afectats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.