Medi ambient

Excursió en defensa de l'accés al Madres

Aficionats a la muntanya que rebutgen la privatització d'una part del massís conflentí per la mutual Groupama es retrobaran al cim dissabte 29 de setembre

La petició que es va ser penjada a internet fa unes setmanes contra la «privatització» d'una part del massís del Madres per part de Groupama-Méditerranée tindrà una vessant pública, el dissabte 29 de setembre, amb la demostració in situ per part dels qui defensen el lliure accés a la muntanya.

El col.lectiu que agrupa «excursionistes, caçaires, pescaires, boletaires, ramaders i residents, amants i protectors de la natura» convoca a una gran excursió de rebuig contra l'empresa asseguradora propietària d'unes 2000 hectàrees al voltant de la finca de Covazet a la riba dreta del riu Castellana que baixa del coll de Jou, per damunt de Mosset. La zona és excepcionalment rica del punt de vista geològic. En la propietat i als voltants es troben nombrosos vestigis de l'antiga extracció de la mina de talc del Callau situada més amunt: línia ferroviària abandonada, serradora, estació, taller de reparació, cables i vagonetes fins a l'antiga locomotora.

Groupama ha comprat aquesta propietat als anys 80 i hi organitza partides de caça «de prestigi» a poc menys de 4000 euros el dia. Segons un membre del col.lectiu de defensa, un antic prefecte dels Pirineus-orientals hi hauria participat.

El col.lectiu considera que Groupama, amb l'ajuda de guàrdies privats, impedeix l'ús dels senders i camins de la finca de Covaset, controlant identitats vianants i cavallers i amenaçant-los de multes com va passar aquest estiu. Demana el respecte del dret de passatge que considera inalienable i que respon a la llei Stratae de l'any 1028, la validesa de la qual va ser confirmada per decret del ministeri de la Justícia l'any 2004 com també amb la jurisprudència de la llei Montagne en matèria de drets de passatge.

El col.lectiu retreu també a Groupama d'haver obert una pista per 4x4 sense autorització en una zona protegida.

L'excursió-manifestació del dissabte 29 tindrà vàries sortides, la principal al coll de Jau a les 8h00, però també des de Noedes, Sansà, des del Capcir i l'Auda. El retrobament es farà a migdia al cim del Madres. Pels partits polític, ERC-Catalunya Nord ha cridat a participar.

Contactes: [email protected]

06 86 97 42 73 i 06 79 95 44

Petició: http://www.petitionpublique.fr/?pi=P2012N28396



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona