Medi ambient

La Carrasca Ecologistes en Acció proposa un Museu del Comerç del Gel a Agres

Demanen que la intervenció de la Diputació en la cava Gran es limite a conservar-la i restaurar-la, sense afegir-li estructures innecessàries

La Carrasca -Ecologistes en Acció ha valorat molt positivament que es redacte un projecte per a actuar en el conegut pou de neu, ja que és evident la necessitat de consolidar i restaurar aquesta construcció emblemàtica. No obstant això, qüestiona la falta de participació en la fase prèvia a la redacció del projecte i recorda que la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra de Mariola, va acordar que es crearia una comissió per a consensuar els aspectes més conflictius de l'actuació.

El grup ecologista veu molt encertada la decisió de no recuperar la coberta total de la cava, ja que, per una banda, no és una actuació necessària per a la conservació i restauració de les restes existents i, per una altra banda, suposaria la pèrdua de la imatge característica d'aquesta construcció des de fa moltes dècades, que la diferencia de tantes altres caves i pous de neu que conserven la coberta.

En canvi, els ecologistes discrepen de la idea de tractar de “valoritzar” la cava amb la incorporació d'elements que puguen convertir-la en un focus d'atracció excessiva de visitants. La cava Gran d'Agres a hores d'ara ja és un element molt conegut i valorat pel conjunt de la societat i és molt visitada per excursionistes que hi accedeixen a peu o amb bicicleta. Així mateix, recorden que la construcció es troba en l'àrea de protecció integral del Parc Natural i que en l'any 2008 la pista forestal que uneix Agres amb la font de Mariola, passant per davant de la cava, va ser tancada al trànsit motoritzat

La Carrasca Ecologistes en Acció, ha demanat a la Diputació que s'ajuste al màxim el pressupost de la intervenció en la cava, limitant-la exclusivament a la conservació i restauració de la construcció, i destinant la diferència a la instal·lació d'un autèntic museu del comerç de la neu en el poble d'Agres, més fàcilment visitable, ja que no tindria els problemes d'accessibilitat que té el punt on es troba la cava, i on, a més, podrien generar-se beneficis econòmics i socials per a la localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.