Medi ambient

Caduca l'expedient de la pedrera de Fageca

En 2008 la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat va presentar al·legacions contra un sorprenent projecte d'obrir una pedrera de marbre en Fageca

A dia de hui, l'expedient ha estat declarat caduc per inactivitat de l'empresa promotora AGROXALÓ SL. Aquest projecte va ser conegut pel poble gràcies a les gestions de la Coordinadora i és gràcies a ella que finalment s'ha aconseguit eliminar una nova agressió al territori. Vertebrar el món rural i donar-li veu és un dels objectius d'aquesta plataforma ciutadana

El 18 de setembre de 2008 s'anunciava al DOCV el projecte de la pedrera de marbre (en realitat calcàries pulimentables) als termes municipals de Fageca, Benimassot i Tollos, però era 2 anys abans (14 de desembre de 2006) quan va entrar la sol·licitud de permís d'investigació (núm. 2376) en el registre miner de la província per la societat AGROXALÓ S.L. de 21 quadrícules mineres. El 20 de maig de 2008 es concedeix l'aprovació per a investigar només en 4 quadrícules. L'expedient es diu FACHECA.

De seguida que es va publicar al DOCV i a instàncies, entre d'altres, de l'alcaldessa de Fageca, la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat va presentar centenars al·legacions el dia 29 de setembre en la Conselleria d'Indústria.

I ara, el Servei territorial d'energia informa de què resol declarar caduc l'expedient per no haver contestat els requeriments de millora de la documentació presentada originàriament i es cancel·la la inscripció feta en el llibre-registre de drets miners. Si la Coordinadora no haguera presentat al·legacions el projecte haguera tirat avant sense cap fre.

Gràcies a les 40.000 al·legacions presentades, la societat s'ha adonat que té uns drets en democràcia i que la seua veu ha de ser escoltada. Per als components d'aquesta plataforma cívica, la vertebració del territori, i en especial el territori rural, “és un triomf de la democràcia que ha de ser preservat si és que volem que els ciutadans tinguen opinió i veu constantment i no només cada 4 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona