Medi ambient

MEDI AMBIENT

El govern no deixa morir el parc eòlic de Ventalló

Publiquen en el DOGC la declaració d'impacte ambiental de la instal·lació que preveia deu aerogeneradors

Municipis i entitats ecologistes activen la vigilància arran de l'anunci imprevist

Municipis afectats pel parc eòlic de la serra de Ventalló han activat els seus sensors de vigilància en vista de la publicació en el DOGC de l'estudi ambiental aprovat ja fa més d'un any. El parc eòlic de la serra de Ventalló va rebre l'aprovació ambiental el març del 2011, en un moment en què el mapa eòlic, que el deixava fora de l'única zona de desenvolupament prioritari de la demarcació (ZDP), ja estava suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Des de llavors, els ecologistes han reclamat que es retiressin els projectes de parcs fora del mapa dissenyat pel tripartit, la Generalitat ha recorregut davant del Tribunal Suprem contra la suspensió del mapa i han proliferat els miniparcs de tres molins.

Des d'algun dels ajuntaments afectats, com és el cas del de Viladamat, veuen l'anunci com una revifada de les intencions; des d'altres, com el de Ventalló, es mostren més prudents i no volen alarmar-se “abans d'hora”, tot i que han aixecat les orelles. Des d'una entitat ecologista com Salvem el Terraprim, Carles Gorbs considera que aquest és un senyal que el projecte no està mort del tot. “Ens reunirem en els pròxims dies i intentarem saber què ha passat”, afirma.

En tots els casos dels agents consultats no veuen factible que ara ningú es predisposi a fer un parc d'aquestes dimensions en un moment de crisi com l'actual. El projecte de la serra de Ventalló està impulsat per l'empresa Enel Green Power i preveu la instal·lació de deu aerogeneradors de dos megawatts cadascun.

LA XIFRA

10
aerogeneradors.
Aquest és el nombre de molins previstos en el projecte bàsic del parc de la serra de Ventalló.

LA DATA

01.03.07
El projecte bàsic inicial de parc eòlic va començar el seu camí el mes de març de l'any 2007.

Un projecte iniciat l'any 2007

L'empresa Endesa, Cogeneración y Renovables SA va impulsar des d'un inici el projecte, ara en mans d'Enel Green Power España SL, que va iniciar el seu recorregut el març del 2007. La potència total prevista era de 20 megawatts, amb deu aerogeneradors amb una potència de 2MW cadascun, que havien d'anar situats sobre unes torres d'acer d'una alçada de 68 metres amb un rotor de tres pales de 90 metres cadascuna de diàmetre. La línia elèctrica d'evacuació afectava la majoria dels municipis implicats: Bellcaire, Ventalló, Viladamat, Albons i la Tallada d'Empordà.

Les plataformes d'instal·lació de cadascun dels aerogeneradors eren de 40 per 40 metres amb una ocupació total d'uns 18.800 metres quadrats segons el projecte inicial bàsic. Les al·legacions presentades durant el procés d'aprovació ambiental van apropar-se a les 700 i tots els ajuntaments implicats van emetre informes desfavorables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona