Medi ambient

maresme

La construcció del passeig marítim entre Canet i Arenys s'ajorna ‘sine die'

La Generalitat confirma als municipis que l'Estat ara no té diners per a l'obra

Puntualitza que, si no haguessin presentat esmenes, ja s'hauria començat

El projecte de passeig que ha d'unir Arenys de Mar i Canet per mar, i que ja està adjudicat, tornarà a quedar al calaix. La Generalitat ha confirmat als alcaldes dels dos municipis que l'Estat, que ha d'assumir l'obra, no té diners per destinar-hi i que l'actuació queda pendent de fer-se sense una data concreta.

Segons explica el regidor d'Urbanisme de Canet, Josep Maria Masvidal (UMdC), va ser el mateix secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, qui els va informar de la situació en una reunió en què també va ser present l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors. Masvidal lamenta la decisió i assegura que el grup parlamentari de CiU ja està estudiant la presentació d'una esmena al pressupost general de l'Estat perquè inclogui l'obra.

El regidor, a més, informa que Damià Calvet els va assegurar que, si els dos municipis no haguessin presentat esmenes per refer la proposta inicial aprovada per Madrid –que incloïen, entre altres coses, més enllumenat i arbrat–, el projecte ja hauria començat. Tot i això, i segons Masvidal, l'Estat va acceptar les reclamacions defensades pels dos consistoris. “Confio que es tracti només d'un ajornament, ja que ens han assegurat que tan bon punt arribin diners per a infraestructures el nostre passeig és prioritari.”

D'altra banda, l'alcalde d'Arenys de Mar va lamentar la notícia, però en declaracions a Ràdio Arenys va defensar que el projecte que s'acabi executant inclogui les demandes fetes pels dos municipis. “Prefereixo esperar i que sigui una obra amb cara i ulls i amb les nostres esmenes”, va puntualitzar, i hi va afegir: “Segons les noves estimacions, no seria fins al 2015 que podríem disposar del passeig.” El projecte està pressupostat en uns 3 milions d'euros.

LA XIFRA

3
milions
és el pressupost del projecte per enllaçar amb un passeig els municipis d'Arenys de Mar i Canet de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona