Comença el judici a l'exalcalde de Sant Quirze Sebastià Ruiz per presumpte delicte mediambiental

L'exalcalde de Sant Quirze del Vallès Sebastià Ruiz està citat avui a les deu del matí a l'Audiència de Barcelona per ser jutjat per un presumpte delicte mediambiental. El fiscal també demana quatre anys i un dia de presó, 8.400 euros de multa, i quatre anys d'inhabilitació per a càrrec públic per als antics regidors de Medi Ambient Francesc Contreras i Josep Coll, que estan acusats per les mateixes responsabilitats. El primer va arribar a ser alcalde durant un breu període de temps i el segon és l'únic que es manté en la política activa, com a regidor de l'oposició per Esquerra.

Segons la fiscalia, tots tres eren coneixedors que les aigües residuals urbanes dels barris de Can Pallàs i Can Casablanca es vessaven, sense ser depurades ni tractades, a la riera Betzuca, afluent del riu Sec, que a la vegada és afluent del Besòs. Aquest fet va suscitar una denúncia de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) davant de l'Ajuntament el setembre del 2003, a causa de l'alt grau de contaminació de la riera. Els acusats, però, segons la fiscalia, «no van portar a terme cap acció concreta, per intentar eludir el cost econòmic». El febrer del 2006, la fiscalia de Medi Ambient va ordenar als Mossos d'Esquadra que investiguessin els fets, i van arribar a la conclusió, amb l'ajut de l'Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses de Barcelona, que la riera quedava contaminada per l'abocament de 10 litres per segon d'aigües residuals. Va ser el juny del 2006, i després que el mateix Josep Coll fos testimoni de les preses de mostres, que es va construir un col·lector per connectar-lo amb el general del municipi. Tot i això, ERC sempre ha defensat que no va poder portar a terme l'actuació abans per la lentitud en les autoritzacions i la falta d'ajuts econòmics de l'ACA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona