Medi ambient

banyoles

El govern diu que els nous parcs naturals s'han de finançar sols

El govern no veu “cap inconvenient” a aprovar els parcs naturals de la conca lacustre de l'estany de Banyoles i de les capçaleres del Ter i el Freser, sempre que sigui el territori el que lideri la iniciativa i es puguin autofinançar. Així ho ha dit el director dels serveis territorials d'Agricultura a Girona, Jordi Aurich, que ha insistit que difícilment hi podrà haver aportacions econòmiques de la Generalitat per tirar endavant aquests projectes: “Hem d'anar cap a un nou model de parc amb una rendibilitat sostenible i buscant el finançament propi.” Des de la Generalitat s'està impulsant la creació d'aquests dos nous parcs naturals, si bé Aurich afirma que ara mateix no hi ha recursos econòmics per mantenir-los. Malgrat això, considera que aquestes dificultats no han de frenar la voluntat del territori, sempre que siguin les administracions locals, la pagesia, les entitats ecologistes o el sector turístic els que “estirin del carro”.

De fet, Aurich –que no s'ha marcat cap termini per als nous parcs– creu que hi ha d'haver un canvi de mentalitat i veure els parcs com una altra forma de generar recursos, tot acompanyant els projectes d'un estudi econòmic de viabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona