Medi ambient

medi ambient

Augmenten els danys de senglars en conreus

Unió de Pagesos reclama que es prenguin mesures per reduir-ne la població

Unió de Pagesos va assegurar ahir que l'augment de senglars està provocant danys “insuportables” econòmicament en molts camps de conreu. De fet, va qualificar els senglars de “plaga”, a causa de la manca de control de la població pels entrebancs que posen les administracions per fer batudes i la manca de col·laboració amb els caçadors. Això ha provocat que afectin plantacions de blat de moro, gira-sols, userda i cereals, amb pèrdues que en alguns casos poden arribar gairebé al 100% de la collita. El coordinador territorial del sindicat agrari a les comarques gironines, Xavier Frigola, va explicar que en alguns casos fan malbé les parcel·les just després de sembrar, i hi deixen sots que també afecten la maquinària. A això s'hi afegeix el fet que les assegurances paguen un preu per aquests desperfectes que no compensen la inversió. De fet, en algunes finques s'han peritat fins a 26.000 euros en pèrdues.

Per això Unió de Pagesos reclama que els agents rurals facilitin les batudes extraordinàries –darrerament n'han suspès dues a Camós i Torroella de Montgrí– i que s'estudiïn també altres mesures, com ara l'esterilització de femelles. A més, han acusat els caçadors de no ser prou eficaços ni tenir-hi prou interès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona