Medi ambient

Medi ambient

L'Incasòl justifica la venda de la Torre d'en Mornau per les crítiques

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va voler evitar ahir les crítiques per la venda, per part de l'Incasòl, de les 90 hectàrees de la finca de la Torre d'en Mornau, als Aiguamolls de l'Empordà. La Generalitat va voler aclarir que la superfície total de la finca és de 118 hectàrees, de les quals se n'han posat a la venda 90, mentre la reserva integral dels Estanys, que ocupa 28 hectàrees i forma part de la finca, es manté en propietat de l'Incasòl. Les 90 hectàrees ofertes –s'explica des de la Generalitat– són terrenys d'usos agrícoles els quals estan regulats pel pla especial del Parc Natural dels Aiguamolls i s'han d'ajustar a la seva normativa. Per la Generalitat, amb aquesta operació es pretenen aconseguir dos objectius: d'una banda, obtenir ingressos, per la difícil situació econòmica de l'Incasòl, que té un deute de 900 milions, i de l'altra, aconseguir una millor gestió de la finca, entenent que la titularitat privada és compatible amb la gestió d'una finca dins d'un espai protegit.

Més oposició a la venda

Solidaritat Catalana per la Independència, ICV-EUiA i el PSC es van afegir, ahir, al rebuig per aquesta venda, considerant que contradiu la funció amb la qual la Generalitat va adquirir la finca el 2006. ICV i el PSC han presentat propostes de resolució al Parlament demanant que es paralitzi. Les crítiques s'afegeixen a les peticions d'ERC i de la Iaeden en el mateix sentit. Des dels pobles on està situada la finca, Josep Blanc, alcalde de Pau, diu que van adoptar una moció demanant que la Generalitat es faci enrere, i Xavier Sanllehí manifesta que probablement s'adoptarà una moció semblant a Castelló d'Empúries. Els alcaldes temen, però, que el procés iniciat de desfer-se de la finca per 2,5 milions no s'aturi pel context econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.