Medi ambient

Medi Ambient

Els ecologistes s'oposen a la venda d'una finca als aiguamolls

L'anunci per part de l'Institut Català del Sòl de posar a la venda la finca de La Torre d'en Mornau, situada al Parc dels Aiguamolls de l'Empordà, ha provocat reaccions de rebuig de l'entitat ecologista Iaeden. La finca té una superfície d'unes noranta hectàrees (901.684 m²) distribuïdes entre els termes municipals de Castelló d'Empúries, Pau i Peralada (Vilanova de la Muga). Iaeden ha manifestat la seva oposició al procés de venda enviant una carta a Incasòl i al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, demanant que se suspengui la venda. Els ecologistes consideren que l'únic objecte d'aquesta operació serà “fer diners”, prescindint dels valors naturals d'aquests terrenys, i denuncien “una pèssima gestió per part dels responsables de la Generalitat”.

Segons el grup Iaeden, l'anunci de la venda de la Torre d'en Mornau representarà un frau a les lleis de protecció de la natura i del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà perquè resulta contrària als interessos públics i podria fomentar usos especulatius privats, indesitjables i totalment diferents dels que té el deure de protegir l'administració pública, en un espai natural protegit i que ja és de la Generalitat.

En la carta tramesa a l'administració catalana, Iaeden demana que l'Incasòl procedeixi a la paralització de l'expedient de venda directa de la Torre d'en Mornau. També reclamen que la finca sigui catalogada explícitament com a bé de domini públic i sigui adscrita als òrgans gestors del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Iaeden considera que aquesta finca no pot mantenir-se sota la gestió de l'Institut Català del Sòl, ja que no té entre les seves atribucions la de la gestió o administració d'aquest patrimoni protegit i excepcional, pel seu interès natural i biològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.