Medi ambient

medi ambient

Endrecen el Croscat abans de la Volcanpark d'Olot

L'Obra Social de La Caixa sufraga la millora de l'entorn d'aquest volcà abans del congrés que el mes de maig durà experts de tot el món a aquest indret

També s'actua al volcà Santa Margarida

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha encarregat a nou treballadors de la cooperativa La Fageda la rehabilitació de diversos espais del volcà Croscat de Santa Pau i Olot per adequar-los abans no comenci el primer Congrés Internacional sobre Gestió i Divulgació de Paisatges Volcànics Protegits (Volcandpark) del mes vinent, que portarà a la zona més d'un centenar d'experts de tot el món. Els treballs, que tindran una segona fase abans de final d'aquest any, serviran també per millorar-hi la seguretat en alguns punts, segons ha destacat l'alcalde, Pep Companys, en el marc de la presentació d'aquesta actuació, que juntament amb una altra als accessos al volcà veí de Santa Margarida, han estat sufragats per l'Obra Social de La Caixa. El cost, que inclou altres obres, ha estat de 142.000 euros. El director de l'àrea de negoci a la Garrotxa i al Pla de l'Estany de La Caixa, Xavier Ponsatí, ha destacat el compromís de l'entitat en la millora d'entorns naturals tan privilegiats com els del parc garrotxí i a donar feina a col·lectius amb risc d'exclusió social. El director del Parc Natural de la Garrotxa, Xavier Puig, ha indicat que actuacions com les dels Croscat i les de Santa Margarida serveixen per corregir els problemes derivats de l'alta freqüentació d'aquestes reserves naturals –el parc en el seu conjunt registra prop de 400.000 visitants anuals–. El Croscat, el més jove de la península ibèrica, es va restaurar fa 17 anys després de l'explotació minera que se'n va fer per a la construcció, i el govern de la Generalitat el va convertir des d'aleshores en un museu en viu de l'estructura interna d'un volcà.

LA XIFRA

142.000
euros són els que
La Caixa ha invertit en la millora de diversos espais del Parc Natural de la Garrotxa.

Millores a diverses grederes

Els afloraments d'interès en què també preveu actuar són la gredera del volcà de Rocanegra, la nord-est del Santa Margarida, la del Turó de la Pomareda i la del Montsacopa. La inversió prevista en aquest conjunt d'actuacions és de 63.000 euros. També s'han dut a terme actuacions complementàries de millora al paratge de la Moixina, amb una inversió de 29.000 euros. Els treballs es van dirigir a potenciar la vegetació de ribera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.