Medi ambient

medi ambient

Nou debat pel planejament de la Vall de Santa Creu

El Port de la Selva inicia tràmits per establir-ne el planejament

L'entitat Iaeden hi veu interessos urbanístics

L'entitat ecologista Iaeden-Salvem l'Empordà ha presentat al·legacions a la modificació del catàleg de protecció que està elaborant l'Ajuntament del Port de la Selva, argumentant que el municipi pretén excloure el nucli de la Vall de Santa Creu d'aquest catàleg i advertint que això significaria “tornar a obrir les portes a l'especulació urbanística a la Vall de Santa Creu”.

Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva, considera que les crítiques de l'entitat ecologista estan fora de lloc perquè l'Ajuntament ha començat precisament un procés participatiu i obert per definir un planejament en una zona on ara no hi ha cap norma que la reguli: una sentència del 2004 va anul·lar el planejament d'aquesta zona del Port de la Selva, i amb l'aprovació de la llei òmnibus al desembre, la Generalitat excloïa la Vall del Parc Natural de Cap de Creus. Tot i l'advertiment d'Iaeden que hi hagi “interessos urbanístics molt potents” per a la Vall de Santa Creu, l'alcalde del Port, Josep M. Cervera, explica que com a màxim només s'hi podrà completar la trama urbana. L'entitat descriu la Vall de Santa Creu com “un dels darrers nuclis de la costa catalana on encara es preserva l'arquitectura tradicional”. Cervera afirma que el nucli de Santa Creu es limita a una àrea 20.000 m² on ja hi ha 30 cases i que no es pretén en cap moment urbanitzar-la. “No volem afectar cap dels valors del nucli de Santa Creu, sigui arquitectònic, medi ambiental o cultural, però és un nucli viu, i hem de poder actuar-hi”, diu l'alcalde.

LA FRASE

No volem afectar cap dels valors del nucli de Santa Creu, però és un nucli viu on ja hi ha 30 cases
Josep Maria Cervera
Alcalde del port de la selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.