Medi ambient

Medi ambient

Un terratrèmol de 2,5 graus desperta l'Alt Empordà

L'epicentre es va situar al terme de Cadaqués, a tres quarts de set de la matinada

La baixa intensitat no va provocar danys materials ni personals

Un terratrèmol d'una intensitat de 2,5 graus a l'escala de Richter va despertar ahir cap a tres quarts de set del matí bona part de la població dels municipis altempordanesos de la zona del cap de Creus. L'Institut Geològic de Catalunya va situar l'epicentre del fenomen al terme de Cadaqués, i mitja distància aproximada dels nuclis de Roses i el Port de la Selva. La baixa intensitat del moviment no va provocar danys materials ni personals, però a diferència del terratrèmol de menor intensitat (1.3 graus) que es va produir fa unes tres setmanes a la mateixa zona i del qual alguns dels veïns més propers ni se'n van assabentar, aquesta vegada sí que la major part de la població d'aquests nuclis va notar el moviment sísmic. “Ha fet un soroll com un tro, com si a sota de casa passés un tren o un metro”, explicava l'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, i va dir que els ha fet més mal la tramuntana aquesta setmana que no el petit terratrèmol. Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva, ho qualificava “d'explosió sorda, que va venir seguida d'una altra uns segons després”. A l'alcalde de Roses, Carles Pàramo, que era a Madrid aquests dies, l'han avisat des de Roses a les vuit del matí: “Molta gent de la població ho ha notat; no ha passat res, però he agraït la trucada del conseller Felip Puig, demanant-me si necessitàvem res”, explicava Carles Pàramo.

M'ha despertat com una explosió sorda, que ha estat seguida d'una altra pocs segons després
Josep Maria Cervera
alcalde del port de la selva
Ha fet un soroll com un tro; ens ha fet més mal la tramuntana que no pas el terratrèmol
Joan Figueras
alcalde de Cadaqués
Molta gent de la població ho ha notat perfectament; he agraït la trucada del conseller Felip Puig
Carles Pàramo
alcalde Roses

El quart des de principi d'any

Des de principi d'any s'han produït quatre moviments sísmics entre l'Alt i el Baix Empordà. De fet, segons informa l'Institut Geològic de Catalunya, se'n registren una cinquantena de mitjana per mes a Catalunya –molts dels quals ni es perceben–, i es considera purament “circumstancial” que en les últimes setmanes se n'hagin sentit diversos en aquesta àrea. Els moviments inferiors a 4 graus a l'escala de Richter no solen provocar danys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.