Medi ambient

Maresme

Arenys i Canet rebutgen un passeig “retallat” amb menys arbres i enllumenat

Els alcaldes dels dos municipis faran una al·legació conjunta al projecte, en què es van fer canvis a última hora

Renuncien a aconseguir zona d'aparcament

Els canvis d'última hora que es van fer en el projecte del passeig entre Arenys de Mar i Canet no agraden als municipis afectats. En la reunió que ahir van mantenir els dos alcaldes, l'arenyenc Estanis Fors (CiU) i el seu homòleg Jesús Marín (CiU), es va evidenciar la “retallada inassumible” tant pel que fa a l'enllumenat com a l'arbrat en aquest tram d'1,5 quilòmetres que enllaçarà per la costa els dos municipis. Així doncs, els dos ajuntaments faran una proposta conjunta per reclamar més punts de llum i zones d'ombra en el recorregut.

El que queda descartat pels ajuntaments és aconseguir la zona d'aparcament a primera línia de mar. “La llei diu que no s'hi pot aparcar, amb això no ens podem posar forts”, va explicar ahir Marín. El govern arenyenc –CiU i el PP– s'havia oposat a perdre l'aparcament davant de mar. La restricció en aprovar-se el projecte va aixecar les queixes dels propietaris de les guinguetes, que van tenir el suport de quatre mil signatures.

Segons va explicar ahir l'alcalde de Canet, Jesús Marín (CiU), amb els últims canvis també s'ha renunciat a d'altres aspectes que afecten Canet, com ara l'accés de vianants a l'altura dels pisos de l'avinguda Maresme. En aquest punt, s'hi preveia construir un nou accés per als vehicles de serveis. Finalment, però, es mantindrà el pas de vianants, i els vehicles hauran d'accedir-hi des d'Arenys o des del pas de la riera de Canet.

El projecte, que està adjudicat i dotat econòmicament per un import de 3 milions, es podria començar abans de l'estiu, segons Marín. És per això que els ajuntaments demanaran que les obres, que està previst executar en dotze mesos, s'aturin a l'estiu per no afectar la temporada de bany.

LA FRASE

No podem prescindir d'aspectes bàsics del projecte com ara l'enllumenat i les zones d'ombra
Jesús Marín
Alcalde de Canet de Mar

El passeig per anar fins a tocar del port

A Canet molts veïns tenen el bon costum d'anar caminant en direcció a Arenys fins a tocar del dic de llevant del port. La gent va amunt i avall resseguint el camí que travessa la platja arenyenca del Cavaió. Aquest és el recorregut que el projecte mediambiental preveu millorar tant pel que fa a vegetació com pel que fa a accessos només per a vianants i restringint el trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona