Medi ambient

MEDI AMBIENT

Fontcoberta, al Consorci de l'estany

La platja d'Espolla i un bosc proper es gestionaran des de l'ens supramunicipal

L'Ajuntament de Fontcoberta i el Consorci de l'Estany estan ultimant la incorporació d'aquell consistori a l'ens que gestiona l'espai d'interès natural (EIN) de l'estany de Banyoles, al qual ja pertanyen els ajuntaments de Banyoles i de Porqueres.

En el terme de Fontcoberta hi ha dues àrees que també són EIN i que passarien a ser gestionades pel consorci: la platja d'Espolla (una llacuna intermitent molt popular i, alhora, de gran interès científic) i una part del bosc situat a prop de la llacuna i que ha estat adquirit recentment pel municipi. Per la seva banda, l'Ajuntament col·laboraria amb el consorci aportant-hi personal de la seva brigada i posant a la disposició de l'ens can Jan de la Farrés, seu d'un centre d'interpretació de la platja d'Espolla. Queden per definir dues qüestions clau: l'aportació econòmica de Fontcoberta al consorci i la seva representativitat en l'ens. En l'actualitat, en els dos òrgans de decisió (els consells executiu i plenari) hi estan representats els ajuntaments de Banyoles i de Porqueres, la Diputació de Girona i la Generalitat. La presidència l'ocupa l'alcalde de Porqueres.

Camp de treball per condicionar el bosc

La zona boscosa adquirida recentment per l'Ajuntament arran de les obres de la rotonda de Melianta –i que, en part, és un espai protegit que gestionarà el Consorci de l'estany– aquest estiu serà objecte d'uns treballs per condicionar-lo com a zona d'esbarjo. El consistori de Fontcoberta preveu formar un equip de voluntaris perquè participin en un camp de treball que es cuidarà, entre altres feines, de netejar el sotabosc, recuperar alguns camins i ajudar a instal·lar plafons i mobiliari urbà. També està estudiant la possibilitat d'obrir un camí que connecti el bosc amb la platja d'Espolla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona