Medi ambient

priorat

La comarca avança per ser patrimoni mundial

Un centenar de representants de la societat civil, les institucions i l'empresariat del Priorat van participar ahir a la Cartoixa d'Escaladei, a la Morera de Montsant, a la jornada amb què l'associació Prioritat tanca el procés de participació ciutadana de la candidatura de la comarca per ser declarada paisatge cultural patrimoni de la humanitat per la Unesco. A partir d'aquí, l'entitat se centrarà en l'elaboració del dossier de la candidatura i en la recerca de suports al món acadèmic, així com a la Generalitat i l'Estat.

A la jornada d'ahir, sota el títol Parlem de paisatge, hi van participar experts i representants d'altres candidatures que ja han estat declarades patrimoni de la humanitat, com ara la Coordinadora de Colles Castelleres, la Serra de Tramuntana o les esglésies romàniques de la Vall de Boí. Segons Roser Bernet, membre de Prioritat, la iniciativa volia avaluar també el nivell d'implicació de la ciutadania i fer arribar la candidatura a més persones. Passar a formar part de la llista de la Unesco permetria “posar al mapa de l'excel·lència el territori” i atreure “turisme respectuós”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.