Medi ambient

MEDI AMBIENT

Veïns de Sant Sadurní s'oposen a un circuit de motocròs a les Gavarres

La pista té el vistiplau del consistori i Medi Ambient, i espera el permís final de la comissió d'Urbanisme

Temen que s'hi incrementi el soroll, però serà d'ús familiar

Una dotzena de veïns de propietats rurals de Sant Sadurní de l'Heura han presentat al·legacions contra el permís d'activitat d'una pista privada per a la pràctica del motocròs i l'enduro al mas Sarís, una finca rústica del municipi. Els propietaris d'aquests terrenys, que no estan inclosos en el perímetre del pla d'espais d'interès natural (PEIN) de les Gavarres, els van condicionar anys enrere de manera improvisada, sobretot perquè el pilot bisbalenc d'enduro Jordi Figueras s'hi pogués entrenar. Però, després d'algunes denúncies als agents forestals, l'any 2009 van iniciar els tràmits per aconseguir el permís d'activitat.

L'anterior govern municipal va donar llum verd a la instal·lació, que també va rebre el vistiplau dels serveis territorials de Medi Ambient. En l'informe favorable argumentaven que “es tracta d'un terreny agrícola amb abandonament recent”, i no pas forestal. Els veïns, per contra, al·leguen que el circuit està “envoltat d'una massa important de bosc que arriba fins al Montnegre i els Àngels”, i alerten que això pot generar risc d'incendi. Dijous vinent, la pista passa l'examen final de la comissió d'Urbanisme de Girona.

Ignasi Hernández i Mercè Giralt, que resideixen a pocs centenars de metres, al Mas Bohigas de Banyeres, hi afegeixen que la principal molèstia és el soroll, i asseguren que han vist en alguna ocasió camions amb diverses motos destinades a fer entrenaments al circuit.

Per la seva banda, Joan Figueras, pare del pilot, lamentava l'enrenou desfermat per un espai on el seu fill i els seus germans s'entrenen “només algun dia a la setmana”. A més, recordava que els propietaris de les finques de l'entorn també li havien posat traves fa un temps, quan havien destinat la finca a l'engreix de porcs en llibertat.

LA XIFRA

12
al·legacions
va rebre el pla de legalització del circuit, pel soroll i el risc d'incendi al voltant del PEIN de les Gavarres.

No es plantegen que la pista s'obri al públic

La llicència prescriu que l'àrea serà usada “únicament per un familiar directe dels promotors”, “sense finalitats competitives” i de 9 a 21 h, llevat dels mesos de juliol i agost. En relació amb el neguit dels opositors que l'activitat vagi a més, Figueras –que també viu a prop– els tranquil·litzava dient que ell és el primer interessat que la pista sigui només d'ús familiar i no estigui oberta al gran públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.