Medi ambient

El front de pluges travessa Girona sense causar gaire mal

A l'Alt Empordà algunes carreteres es van haver de tallar

La quantitat d'aigua del pantà de Susqueda augmenta fins al 93,2% de la capacitat i al de Boadella, fins al 70,4%

Camps i baixos inundats, alguns desperfectes en edificis i carreteres tallades deixa com a llegat l'episodi de pluges que s'ha registrat a les comarques de Girona en els darrers dies. Un balanç millor del que feien témer les previsions, a conseqüència de les quals diumenge Protecció Civil va activar la prealerta per inundacions. L'Alt Empordà ha estat de les comarques més afectades. El Llobregat es va desbordar a la Jonquera i el cabal de la Muga va obligar a tallar la carretera de Vilanova a Vila-sacra.

Entre dissabte i diumenge es van recollir quantitats molt importants (vegeu el gràfic adjunt), que, sumades a les precipitacions de dies anteriors, han fet pujar notablement el nivell de l'aigua dels pantans. Susqueda, que dijous estava al 91% de la seva capacitat, ahir estava al 93,2%, i Sau va passar en el mateix període del 58% al 71,8%. El de Boadella, per la seva banda, ahir estava al 70,4%, quan dijous el nivell era del 62,5%.

Una desapareguda

En canvi, el balanç que en fan al Rosselló és ben diferent. Una dona de cinquanta anys va desaparèixer ahir al matí, emportada per la Tet en un gual tancat a la circulació a Nefiac, vora d'Illa del Riberal.

Encara sortiran bolets

L'episodi de pluges ajudarà, si es mantenen mínimament les condicions de temperatura i humitat pròpies de la tardor, a salvar la temporada de bolets, que pocs dies enrere es donava per perduda. On sí que no es recuperarà, però, és al Pirineu, on ja ha nevat i les temperatures són baixes. Al sector del Prepirineu, al Ripollès i a bona part de la Garrotxa, les pluges estan fent sortir els bolets anomenats escaldabecs, que són el preludi que hi haurà els més apreciats als boscos de la zona –rovellons, vaquetes, trompetes...–. Sí que han sortit els bolets de prat –cama-secs, xampinyons, apagallums...–. A la resta del territori gironí d'ambient mediterrani, en canvi, el final de temporada podria ser molt bo si es manté l'ambient de tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona