Medi ambient

La neu cau al Pirineu i és a prop la primera esquiada

Els gruixos arriben fins al mig metre i fa prou fred perquè funcionin els canons de neu artificial

Si no canvia la situació, moltes obriran a final de mes

El temporal del cap de setmana ha deixat al Pirineu gironí gruixos a l'entorn del mig metre de mitjana, i això fa preveure als responsables de les estacions d'esquí alpí l'avançament en l'inici de la temporada a final d'aquest mes. Tots s'expressen, però, amb reserves, perquè el temps hi ha d'acompanyar i, en aquest cas, vol dir que, tot i la lleugera recuperació de temperatures prevista per als pròxims dies, també s'ha de complir la previsió que després tornin a baixar, cosa que permetrà fer neu artificial i que nevi.

Vallter 2000, a Setcases, on ahir encara nevava, ha estat l'estació més beneficiada. A peu de pistes, els gruixos són de 30 centímetres i, a partir de la cota 2.400, de mig metre. És neu humida. Els accessos estan nets, excepte a l'últim quilòmetre i mig, des del Pastuira, on ahir calien cadenes. Vallter té previst obrir l'últim cap de setmana d'aquest mes de novembre. A l'estació cerdana de la Molina, l'entorn de l'estació no està gaire nevat, tot i que els canons funcionen i es treballa a les pistes amb les màquines trepitjaneu per obtenir els gruixos i les textures que fan el domini esquiable. També preveuen obrir les pistes el 26 de novembre, sempre que la neu estigui en bones condicions.

A l'estació veïna de Masella, també a la Cerdanya, com a la Molina, la neu es troba per sobre dels 2.000 metres, però, després de l'enfarinada del 10 d'octubre, es continua fent neu artificial i la previsió és obrir el primer cap de setmana de novembre que la neu estigui en condicions. A la Vall de Núria, amb la neu a partir de 2.000 metres, l'estació no s'obrirà fins al 3 de desembre. El complex està tancat fins al dia 1.

LA DATA

26.11.11.
És el dia en què obriran la majoria d'estacions
d'esquí gironines, sempre que la neu estigui en condicions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.