Medi ambient

MEDI AMBIENT

El Consorci Alba-Ter vol buscar mecenatge privat per augmentar projectes

La nova junta es proposa compensar la rebaixa en les ajudes públiques amb el suport d'empreses

El patrimoni natural, històric i el turisme, prioritaris

La nova junta del Consorci Alba-Ter –l'organisme que agrupa ajuntaments i altres administracions vinculades a la conca del Ter– vol impulsar els seus projectes de futur comptant amb la participació d'agents privats. Així es va decidir en l'última reunió, després que el mal estat de les finances públiques obligui a elaborar un pressupost en què les aportacions dels ajuntaments i també d'administracions superiors, com la Generalitat, aniran a la baixa.

De fet, aquest és un dels escenaris previstos en el document estratègic de futur del consorci que es va analitzar a la junta. Segons el nou president del consori i alcalde de Ripoll, Jordi Munell: “Volem convèncer empreses que estiguin a la vora del riu o se n'aprofitin perquè s'associïn amb nosaltres i col·laborin amb els nostres projectes.”

Precisament, pel que fa als projectes Munell, va explicar que es vol continuar amb la línia de la junta anterior, prioritzant els aspectes naturals, patrimonials i turístics del riu, i potenciant també la comunicació de totes aquestes línies. A més, es vol fer un esforç per integrar els pocs ajuntaments de la conca del Ter i del Freser que encara no formen part del consorci. També es continuarà controlant que el riu porti el cabal necessari: “Hi estarem a sobre amb el transvasament, serem l'interlocutor dels ajuntaments amb la Generalitat perquè el riu no es pot quedar sense aigua.”

La ruta del Ter

Precisament un dels elements que millor ha funcionat en promoció econòmica i turística ha estat la ruta del Ter, que fa 225 quilòmetres des del refugi d'Ulldeter a la Gola del Ter. Un dels objectius és ampliar la ruta amb els afluents, i precisament en poques setmanes s'inaugurarà la ruta del Freser. A més, s'han adjudicat els treballs per fer la ruta del Gurri entre Vic i Roda de Ter. L'objectiu: millorar el traçat i la senyalització, i promoure més aquestes rutes en fires i també a través de les noves tecnologies, incorporant-hi les empreses que se'n beneficien per augmentar així els usuaris.

LA FRASE

Complementarem la ruta del Ter amb els afluents, i així tindrem una xarxa potent de camins
Jordi Munell
president del consorci alba-ter

A punt els dos projectes europeus

En l'aspecte ambiental, el consorci gestiona actualment dos grans projectes amb finançament europeu. Un és l'Interreg, que es fa conjuntament amb el Tec i en què respecte al Ter ja s'ha acabat un 85% dels treballs de recuperació de patrimoni com ara safarejos, fonts o molins. També s'han editat jocs i llibres, entre d'altres. D'altra banda, el projecte Life –que la UE finança en un 50%– entrarà en la fase executiva i s'acabarà al març. Permetrà restaurar hàbitats autòctons de ribera i eliminar vegetació invasora a l'illa del Ter de Girona i a la pilastra entre Bescanó i Sant Gregori, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona