Medi ambient

MEDI AMBIENT

Territori du el tancament de Vacamorta al Suprem

El Departament de Territori de la Generalitat ha interposat aquesta setmana un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per demanar que revisi la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) que ordena el tancament del dipòsit controlat de residus de Vacamorta.

Fonts del departament, que encara disposa d'un termini més ampli per completar l'argumentació legal del recurs, explicaven ahir que la prioritat és defensar la validesa de l'autorització ambiental de l'abocador “perquè continuï funcionant”. Malgrat això, també hi afegien que en el cas que els magistrats del Suprem dictaminin que el veredicte del TSJC és vàlid la Generalitat sosté que no hauria de fer-se càrrec de la restitució dels terrenys de l'antiga pedrera a l'estat original, és a dir, el buidatge de tots els residus abocats en els darrers vuit anys i la demolició i el desmantellament de les instal·lacions del dipòsit, com ara les oficines o les basses per depurar les aigües.

Segons la Generalitat, els costos de restauració del paratge de Cruïlles haurien de recaure en l'empresa que gestiona la instal·lació, Recuperació de Pedreres, SL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.