Medi ambient

medi ambient

Recuperen les pastures de la fageda d'en Jordà

La Fundació La Caixa ha sufragat els treballs, que han dut a terme els treballadors de la cooperativa La Fageda

També han rehabilitat 400 metres lineals de paret seca a Can Jordà

El parc natural de la Garrotxa vol que la fesomia de la fageda d'en Jordà (Santa Pau), transformada per la mà humana durant segles, continuï tenint la configuració que recorden les generacions en vida i, per això, hi ha dut a terme un ambiciós projecte de recuperació de pastures i una part important de la paret seca que delimitava antigament el centenar d'hectàrees de la finca de Can Jordà. Els antics espais de pastures estaven ara coberts completament per vegetació i la seva recuperació ha estat una reivindicació dels veïns i una millora que notaran els visitants. A part, aquests treballs s'han complementat amb l'ampliació i delimitació d'un itinerari pedestre dins de la fageda, el número dos, que, de fet, és el més concorregut, ja que travessa aquest espai tan emblemàtic del parc natural.

Els treballs els han executat vint persones de la cooperativa La Fageda i han estat sufragats per la Fundació La Caixa. La finca de Can Jordà és propietat de la Diputació de Girona.

El director del parc, Xavier Puig, ha afirmat que aquestes actuacions permetran revalorar part del patrimoni cultural i natural –parets seques, cabanes de pedra...– característic d'aquest espai. Les pastures recuperades es mantindran amb un ramat de vaques d'un veí i d'aquesta manera s'afavorirà la biodiversitat de l'espai. Segons Puig, la finca de Can Jordà té 100 hectàrees, 80 de les quals de forestals –sobretot fagedes–, 14 més de prats i pastures i la resta és l'única zona humida de la Garrotxa.

Aquest projecte s'emmarca dins del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l'Obra Social La Caixa, i té per objectius conservar i millorar els espais naturals de les comarques de Girona, i fomentar la inserció laboral de grups en risc d'exclusió social.

El delegat general de La Caixa a Girona, Jordi Nicolau; el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, i Xavier Puig han presentat els treballs realitzats. Nicolau ha remarcat la implicació de La Caixa amb les comarques gironines i ha xifrat en 1,2 milions d'euros l'aportació anual a projectes de la Diputació i els 6,6 ja invertits en projectes que promou l'ens gironí. El vicepresident de la Diputació ha remarcat la vessant social i ambiental del projecte realitzat a la fageda d'en Jordà.

LA FRASE

Participant en projectes com aquest, demostrem la voluntat de col·laborar amb les entitats gironines
Jordi Nicolau
delegat general de la caixa a girona

LA XIFRA

6,6
milions ha invertit
La caixa a sufragar projectes de la Diputació de Girona, en sis anys.

LA FRASE

Ara, més que grans obres, toca ordenar el territori amb projectes com el de la fageda d'en Jordà
Miquel Calm
vicepresident de la diputació de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona